AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kağıthane’de bulunan Milli Arşiv Sitesi’ni ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul’un yerel yöneticileri ile birlikte Kağıthane’de bulunan Milli Arşiv Sitesi’ni ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in organizasyonu ile gerçekleşen Osmanlı Arşivleri’ni tek çatı altında toplayan Milli Arşiv Sitesi ziyaretine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, İstanbul’un yerel yöneticileri ve yardımcıları katıldı.

Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı ve yaklaşık 800 kişilik kongre merkezi, 200 çalışma odası, 120 depo alanı, üç büyük genel amaçlı toplantı salonu, 5 seminer odası ve 10 toplantı odası ile büyük bir kompleks olan Milli Arşiv Sitesi’ni gezen ziyaret ekibi, arşivlerin muhafaza ve güvenlik sistemleri ilgili de teknik bilgi aldı.

Site içinde yer alan müzeyi gezen konuklar, Avrupa topraklarındaki ilk insan hakları bildirgesinden biri olan ’’Fatih’in Bosna Fermanı’’ gibi tarihi belgelerin nüshalarını da inceledi. Osmanlı Arşivleri Daire Başkanı Dr. Önder Bayır ve şefi Mustafa Budak’ın anlatımlarıyla müzede bulunan eserleri inceleyen ziyaret ekibi, arşiv sitesinin salon, kütüphane ve kongre merkezini de gezdi.

Milli Arşiv Sitesi’nin yaşam dolu bir merkez olmasının önemine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, çocukların tarihlerini öğrenmeleri için siteyi ziyaret etmeleri gerektiğini ifade etti. Çocukların varlığıyla Milli Arşiv Sitesi’nin cıvıl cıvıl olacağını söyleyen Erdem, yapılacak ziyaretlerin çocukları tarih öğrenme konusunda teşvik edeceğini de belirtti.

Milli Arşiv Sitesi’nin Kağıthane için çok önemli olduğunu ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, “Altı yüz beş yıllık Osmanlı Belgeleri ve yüz yıllık Cumhuriyet belgeleri ile toplamda yedi yüz yirmi beş yıllık, yüz milyondan fazla belgeyi barındıran arşiv sitesi Kağıthane’miz için çok önemli. Tüm arşivleri bir merkezde toplayan ve tüm kullanıcıların hizmetine sunan site ülkemiz için de çok önemli” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona eren ziyaret yerel yöneticileri Kağıthane’de buluşturdu.