"Şehrin Ajandası" programında Esenlerliler ile bir söyleşi gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, "İslam ile demokrasinin bir sorunu yok. İslâm ile demokrasi çatışması, Batılılar’ın ve Ortadoğu’daki oryantalistlerin bir argümanıdır" dedi.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği "Şehrin Ajandası" programında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Esenlerliler ile "Milli Görüş’ten Muhafazakar Demokrasiye" konusunda bir söyleşi gerçekleştirdi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Yıldız Konal Süslü, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

“İSLAM - DEMOKRASİ ÇATIŞMASI YOK”

"Milli Görüş’ten Muhafazakar Demokrasiye" adlı kitabından hareketle gerçekleştirdiği söyleşide AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, din ve demokrasi kavramlarına değinerek, "Semavi din yaşamın her anını, kişiyi, toplumu, devleti tamamen kapsayan bir formdur. Demokrasi ise bir yönetim tarzıdır. Dolayısıyla bu ikisini karşılaştırırken dikkat etmek lazım" dedi. İslam ile demokrasinin bir sorunu olmadığını belirten Nebati, "Müslümanların demokrasiyle değil demokrasinin kullanılış şekliyle ilgili bir derdi var. Önemli olan hukuk sistemidir. İslam ile demokrasinin bir sorunu yok. İslam ile demokrasi çatışması Batılılar’ın ve Ortadoğu’daki oryantalistlerin bir argümanıdır" diye konuştu.

“AK PARTİ BEKLENTİLERİ KARŞILADI”

Geçmişten günümüze Milli Görüş ile hareket eden partilerden söz eden Nebati, AK Parti’nin yüklendiği misyona da değindi. Nebati, "AK Parti, Milli Görüş partileri gibi İslami bir hareketin içinden, Türkiye’nin beklentilerine, toplumsal ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, demokratik yapıda kurulmuştur. AK Parti, muhafazakar ve demokrasiyi içselleştiren bir partidir" dedi.

“DEMOKRASİ AK PARTİ İLE GÜZEL”

Demokrasinin aslında bir araç olduğunu söyleyen Nebati, "Yönetilenler yönetenlerini doğru seçecek, yönetenler de toplumun çıkarlarına yönelik hizmet edecek. Bu bağlamda demokrasi Erdoğan’la, demokrasi AK Parti ile güzel" şeklinde konuştu.

“KÖKÜ İLE DALIN BULUŞMASI”

Nebati’nin konuşmasının ardından söz alan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Her siyasi hareket kendi tabanının sosyolojik sürekliliğini okuyabilmiş olmalı" diyerek, "Milli Görüş hareketiyle AK Parti’nin yönetim anlayışı bir ağacın köküyle dalının buluşması gibidir" şeklinde konuştu. Nebati’nin Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi’nde Bilim Kurulu Üyesi olduğunu da hatırlatan Göksu, "Esenler’i böyle yakından takip eden Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nebati, dinleyenlerden gelen soruları cevapladı ve programın sonunda "Milli Görüş’ten Muhafazakar Demokrasiye" adlı kitabını okurları için imzaladı.