Üsküdar Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde, “Engelsiz Sokak” kuruldu. Engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla kurulan Engelsiz Sokak’ta öğrenciler gözlerini kapatarak bastonla yürüdü.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Üsküdar Belediyesi, engelli vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde öğrencilerle birlikte “Engelsiz Sokak” kurdu. Sokağı kullanan öğrenciler, gözleri kapalı bir şekilde ellerinde bastonla yürümeye çalışırken zor anlar yaşadı.

Elinde bastonla sokağı geçmeye çalışan Merve Özcan, “Gerçekten zor oluyor. Çarpma endişem var. Normal hızıma göre yavaş gittiğimi düşünüyorum. Bu yolda bile yürümek çok zor geldi” dedi.

Tekerlekli sandalye ile ilerleyen İzlem Oral ise, “Tekerlekli sandalye bile olsa zor. Birçok yerde engelli yolu yok. Olsa bile bazı yerlere tezgahlar kuruluyor. Yapılan her hizmette engellileri de düşünerek adım atılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ENGELLİLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Gözlerini kapatarak sokağı kullanan Üsküdar Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Zekeriya Şanlıer ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik yaptıklarından bahsederek, bu etkinliklerden birinin de kampüste gerçekleştirilen Engelsiz Sokak etkinliği olduğunu söyledi.

Kampüsteki etkinlikle ilgili bilgi veren Şanlıer, “Şu an içinde bulunduğumuz sokak Engelsiz Sokak. Dolayısıyla Engelsiz Sokak’la bir farkındalık oluşturalım istedik. Her insan bir engelli adayıdır. Bir farkındalık oluşturup, işitme engelli kardeşlerimizin, bedensel engelli kardeşlerimizin karşılaştığı sıkıntıları burada bizler de yaşamış olduk. İnsan başına gelmedikten sonra anlamıyor. Bize düşen görev de bu insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak belediye olarak. Bu noktada güzel çalışmalarımız var” diye konuştu.