Büyükçekmece Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Okulları öğrencileri, Cadılar Bayramı’nda kendi hazırladıkları kurabiyeleri satarak elde edilen geliri, Büyükçekmece Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bağışladı.

Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Okulları (ALKEV) Hazırlık ve 9’uncu sınıf öğrencileri örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Sahipsiz hayvanların bakımı, tedavi ve rehabilitasyonu için yardım kampanyası düzenleyen öğrenciler, okulda kendi hazırladıkları kurabiyeleri satarak elde ettikleri geliri Büyükçekmece Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bağışladı.

Şehir hayatındaki yapılaşmasının, canlıların yaşayabileceği alanları yetersizleştirilmesi nedeniyle barınakların bu ihtiyacı karşılama açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken öğrencilerden bir kısmı Büyükçekmece Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

ÖĞRENCİLER, YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Barınak yetkililerinden bilgiler alan öğrencilerden Pelin Sözdolap, basın mensuplarına yaptığı açıklama, barınakta tahmininden daha çok hayvanın bulunduğu, tedavi ve rehabilitasyon şartlarının iyi olduğunu söyledi.

Barınak yetkililerinden Veteriner Tekniker Gülhan Sadıkoğlu, Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin yardım kampanyasına benzer birçok kampanya ile barınağa bağış yapıldığını ifade etti. Sosyal sorumluluğun önemli ölçüde arttığının altını çizen Sadıkoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklar kendi imkanları doğrultusunda barınak hayvanlarımıza yardım ediyorlar. Barınağa ziyaretler çok sık oluyor. Özellikle anaokulu, kreşlerden gelen küçük gruplar çok fazla. Sezon ortalarında da ortaokul ve lise grupları geliyor. Önemli ölçüde sosyal duyarlılık artmış durumda. İnsanların, özellikle çocuk ve gençlerin hayvanlara yardım etmesi çok güzel. Bütün çocuklar bunun bilincinde.”

Gülhan Sadıkoğlu, hava şartlarının el verdiği ölçüde barınağı ziyarete açık tuttuklarını sözlerine ekledi.