Üsküdar Belediyesi, güz yarıyılı vize sınavlarına giren Marmara Üniversitesi öğrencilerine çorba ikramı yaptı.

Üsküdar Belediyesi Aşevi ekipleri, güz yarıyılı vize dönemi yoğunluğu yaşayan öğrencilere çorba ve kahve ikramı yaptı. Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin gelenekselleştirdiği "#ÇorbayaKalBüteKalma" etkinliği, Üsküdar Gençlik Akademisi’nin koordinesinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in desteği ile bu yıl da gerçekleşti. Güz yarıyılı vize sınavlarına giren öğrencilere çorba ikramı yapıldı. Merkezi kütüphanelerde ise, geceleri sınavlarına çalışan öğrencilere kahve ikramı da yapılıyor.

Üsküdar Belediyesi Aşevi Dernek Başkanı İlyas Karayel, İlahiyat Fakültesi yerleşkesinde öğrencilere çorba ikramında bulundu. Karayel, “İstanbul trafiğinde öğrencilerimizin birçoğu kahvaltı yapmadan çıkıyorlar. Derslere yetişmek için biz de onlara bu sınav zamanlarında çorba ikram etmeyi kendimize görev bildik. Her dönemde bunu yapıyoruz. Üç yerde dağıtıyoruz. Üsküdar’da öğrenci olmak herhalde biraz şans, ayrıcalık kesinlikle. Sayın belediye başkanımız da bu konuda cömert davranıyor, her türlü ikramı yapalım diyor. Biz de dolayısıyla bu işleri yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Öğrencilerimize afiyet olsun” dedi.

Karayel, merkez kütüphanelerde sınavlarına çalışan öğrencilere kahve dağıtıldığını da belirtti.

Çorba ikramından memnun olduklarını belirten öğrenciler ise, “Çok orijinal, tam bizlik, tam öğrenciler için çorba. Zaten ihtiyaç duyduğumuz şeyde bu. Yurtta sadece peynir, zeytin veriliyor, çorba olsa daha iyi, daha yararlı. Sıcak bir şey gitmiş oluyor midemize, bu havada da çok güzel gidiyor” diye konuştular.