“Geleceğim Güvende” projesi kapsamında düzenlenen panelde alanında uzman kişiler, Zeytinburnu’ nda görev yapan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenlerini bilgilendirdi.

Kalkınma Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Zeytinburnu Kaymakamlığı öncülüğünde, Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Bağcılar Belediyesi ve Kifader( Koçluk İnovasyon ve Farkındalık Derneği) ortaklığında ‘Geleceğim Güvende’ Projesi kapsamında alanında uzman kişiler tarafından ‘Yaşam İçin Umutluyum’ sloganı ile panel düzenlendi. Çocukların işlediği suçlara ve çocuklara karşı işlenen suçlara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen panele Zeytinburnu’nda görev yapan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenleri katıldı.

Panelde Çocuk Şube’de görevli Emniyet Amiri Özlem Temür, çocukların hangi suçlara karıştığı, en çok nelere maruz kaldıkları hakkında bilgiler verirken, Avukat Duygu Uçarel çocukların karıştığı suçların hukuki boyutu hakkında bilgiler verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı temsilen katılan Uzman Psikolog Ayşe Altunkaya Erdoğmuş ise suça karışan çocukların yaşadığı psikolojik sorunlara değindi ve çocuklara yaklaşım konusunda daha duyarlı olunması konusunda uyarılarda bulundu.

300 AİLE ZİYARET EDİLECEK

Proje Koordinatörü Eda Albayrak projenin ana hedefinin risk altındaki çocukları iyileştirmek olduğunu ifade etti. Albayrak, “Risk altında bulunan, okul devamsızlığı bulunan 10- 14 yaş çocukları hedefliyoruz projemizde. 300 aileyi hedef alacağız. 300 aileye ev ziyaretlerinde bulunacağız. 90 tane çocuğumuza ve ailemize bu bağlamda sosyal ve psikolojik destek sağlayacağız, aynı zamanda kapasite geliştirme eğitimlerimiz olacak. Rehber öğretmenlerine, sınıf ve branş öğretmenlerine, yine aynı zamanda Cami görevlilerinden, bilgi evi görevlilerine kadar bir kapasite geliştirme planlarımız var” diye konuştu.