Ölümünün 34’üncü yılında Esenler’de anılan İslâm âlimi Mehmed Zahid Kotku’yu Prof. Dr. Yakup Çiçek anlattı. Çiçek, "Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi mütevazıydı, makamını ve kemâlini büyük bir maharetle gizlerdi" dedi.

İslam alimi Mehmed Zahid Kotku, ölümünün 34’üncü yılında Esenler’de anıldı. Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği "Anadolu’yu Mayalayanlar" programında Mehmed Zahid Kotku’yu Marmara Üniversitesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Çiçek anlattı. Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"AHLAKLI TOPLUM YETİŞTİRDİ"

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın bir selamlama konuşması yaptı. Anadolu’yu Mayalayanlar programında gönül erlerini ağırlamaktan gurur duyduklarını belirten Aydın, "Bugün andığımız Mehmed Zahid Kotku Hoca, ahlâkı, ilmi olan bir neslin yetişmesinde büyük önem arz etti. O’nun anlattıklarını, yumuşak sesini dinlemeyi özledik. Rabbim bu gönül erlerimizden feyz ve ışık almamızı nasip etsin" dedi. Aydın’ın konuşmasının ardından Kotku’nun hayatını anlatan sinevizyon gösterimine geçildi.

“MAKAMINI GİZLERDİ”

İslam alimi Mehmed Zahid Kotku’yu anlatan Marmara Üniversitesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Çiçek hocanın örnek kişiliğini anlatarak, "Hafızası çok kuvvetliydi, konuşması çok tatlıydı, samimiyetiyle bilinirdi. Mütevazıydı, makamını ve kemalini büyük bir maharetle gizlerdi. Çok uzun ve derin düşünürdü" dedi.

Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi’nin Allah’a gönülden iman ettiğini belirten Çiçek, "O, gece ve sabah ibadetlerine çok önem verir, her gün Kur’an-ı Kerim okurdu. Çevresine ilim-irşad olarak hizmet vermesi ve yönlendirici bilgiler öğretmesi önemli bir noktadır. Bunlar, öldükten sonra hayrın devamını sağlayan şeylerdir" diye konuştu.