Küçükçekmece’de düzenlenen bir söyleşide, Televizyon Programcısı ve Sunucu Bilal Tekcan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un Safahat eserini anlattı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan söyleşide, Televizyon Programcısı ve Sunucu Bilal Tekcan, Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri Safahat’tan sırları katılımcılarla paylaştı.

‘Safahat Okumaları’ isimli söyleşide, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini topladığı büyük eseri Safahat’ın, yalnızca bir edebiyat eseri değil, aynı zamanda halen güncelliğini koruyan bir ahlak, edep, vatan, millet ve istiklal sevgisi kılavuzu olduğunu belirten Bilal Tekcan, katılımcıları Safahat’ın gizemli dünyasına yolculuk yaptırdı.

“KUR’AN-I KERİM OKUMALIYIZ”

Bilal Tekcan, Akif’in ‘Müslümanlık Nerde, Bizden Geçmiş İnsanlık Bile’ dizeleriyle başlayan şiirini değerlendirdiği söyleşide, şunları söyledi; “Akif, bu şiirinde Kur’an-ı Kerim okunmadığından yakınmıştır. Hepimizin evinde bir Kur’an vardır. Ancak, açıp okumuyoruz. Kur’an kıraatla okunmalıdır. Ancak biz, nasıl okunması gerektiğini bile bilmiyoruz. Akif, şiirinde Kur’anın yaşanılan asrın sorunlarına ışık tuttuğunu ve her sıkıntının cevabının Kur’ana bakıp bulunabileceğini söylüyor.”

Bilal Tekcan, Safahat Okumaları’nın Küçükçekmece Belediyesi kültür merkezlerinde her ay gerçekleşeceğini vurgulayarak, katılımcıların Osmanlıca öğrenmelerine de yardımcı olacaklarının altını çizdi.