Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü, dekanları ve öğretim üyeleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü Kartal Belediyesi hizmet binasında ziyaret etti.

Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgy Slavchev Mihov, Rektör Yardımcısı Prof. Valeri Markov Mladenov, Makine Mühendisliği Bölüm Dekanı Prof. Lubomir Vankov Dimitrov, Elektrik Mühendisliği Dekanı Prof. Ivan Stoyanov Yatchev, Öğrenci Yurtları Direktörü Borislav Damianov, Tekstil Mühendisliği Bölüm Dekanı Hristov Mihaylov Petrov, Dekan Yardımcısı Prof. Valyo Nikolov Nikolov, Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgön ve Sofya Üniversitesi öğretim üyeleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret ederek, yapılan kültür-sanat etkinlikleri ve ilçede gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi aldı.

“İLK ARKEOLOJİK KAZI YAPAN BELEDİYEYİZ”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Sofya Teknik Üniversitesi’nden gelen heyete Kartal’da hayata geçen projeleri anlattı. Başkan Altınok Öz, konuşmasında arkeoloji kazı yapan tek belediyenin Kartal Belediyesi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Kartal Belediyesi olarak arkeoloji kazı yapıyoruz. Türkiye’de arkeoloji kazı yapan tek ilçe belediye Kartal Belediyesi’dir. Yapılan kazılarda geç Roma-erken Bizans dönemine ait hamam kalıntıları kalıntıları bulundu. Tarihi gün yüzüne çıkarmak için arkeolojik kazı çalışmalarımız devam etmektedir.”

“TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU DÜZENLEDİK”

Kartal’da Taş Heykel Sempozyumu düzenlediklerini dile getiren Başkan Altınok Öz, “Düzenlediğimiz Taş Heykel Sempozyumu ile farklı ülkelerdeki heykeltraş sanatçıları Kartal’da bir araya geldi. Dünyanın dört bir yanından heykeltıraş sanatçıları bir ay boyunca eserlerini yontarak Kartal’da yaptılar. Sempozyum için gelen heykeltıraş sanatçılarının arasında Bulgar sanatçılarda vardı. Heykeltıraşlarımızın yaptığı heykeller Kartal’ın parklarında sergileniyor” dedi.

“KARTAL’IN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”

TAK (Tasarım Araştırma Katılım) KARTAL’ın çalışmalarını da anlatan Başkan Altınok Öz, bir şehrin ve kentin sağlıklı olabilmesi için nasıl bir vizyona ihtiyaç duyulduğunu, yaşam ve kalitenin arttırılması için dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini, bilgi ve araştırmaya dayalı sorunları çözmenin yollarına da değindi.

Fikirleri olan mahallelileri, yaratıcılığı olan tasarımcıları, becerileri olan gönüllüleri, ‘geleceğim var’ diyen öğrencileri ve olanakları olan destekçileri bir araya getirerek çözüm üreteceklerinin altını çizerek ‘TAK Kondu’ ve ‘TAK Gezici Otobüsleri’ hakkında da bilgiler verdi.

BAŞKAN ÖZ, CEVİZ MEYDANI’NI ANLATTI

Ziyaret sırasında Sofya Teknik Üniversitesi Öğretim üyelerine Ceviz Meydanı hakkında bilgiler veren Başkan Altınok Öz, projeyi kapsamlı bir şekilde anlattı. Başkan Altınok Öz, “Cevizli Meydanı 4 mahallenin ortak buluşma noktası olacak. 4 mahallenin merkezi olarak düşünülen bu yerde, Cevizli, Orhantepe, Atalar ve Esentepe Mahalle muhtarları, mahalle birim başkanları ve mahalleliler ile toplantılar yapıldı. Bu toplantılar sonunda buranın fonksiyonunun ne olması istendiği soruldu ve gördüğünüz bu proje geliştirildi. Bu proje 15 dakika yürüme mesafesi yani 1 kilometre mesafede olan 4 mahalleye hitap edecek şekilde tasarlandı” dedi.

Ziyaretin sonunda Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgy Slavchev Mihov, Başkan Altınok Öz’e çalışmalarında başarılar dileyerek, teşekkür edip, günün anısına bir kravat hediye etti.

Başkan Altınok Öz ise Sofya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kalem takdim etti.