Sultanbeyli Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü, belediye personeline yönelik olarak iş güvenliği eğitimleri düzenledi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü sağlıklı iş yerlerinin oluşması ve çalışanlara iş güvenliği kültürünü kazandırmak maksadıyla tüm personele 6331 sayılı kanun kapsamında, konusunda uzman eğitimciler tarafından eğitimler verilmesini sağlıyor. İş güvenliği eğitimlerinin kapsamı Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı iş sağlığı ve güvenliği birimi tarafından yapılan iş risklerime raporuna göre gruplandırıldı ve eğitimler buna göre belirlendi. Gruplar halinde beş hafta süren eğitimler, genel iş sağlığı ve güvenliği konuları ile mevzuat eğitimleri ve ergonomi konu başlıklarını kapsıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Dünya geneli verilerine göre her gün 1 milyon iş kazası meydana geliyor. Bu kazalar ve meslek hastalıkları sonucunda her yıl 2.3 milyon insan yaşamını yitiriyor. Verilere göre günde 4 bin 932 kişi de meslek hastalığına yakalanıyor.

ILO tarafından yapılan çalışmalara göre iş kazaları ve meslek hastalıklarından kaynaklanan ekonomik kayıp, ülkelerin gayri safi milli hasılalarının yüzde 4’ü olarak tahmin ediliyor.