Sultangazi Belediyesi tarafından Mevlana’nın 741’inci vuslat yıldönümü dolayısı ile Şeb-i Arus etkinliği düzenlendi. Sema gösterilerinin yapıldığı etkinliğe Sultangazililer yoğun ilgi gösterildi.

Sultangazi’de, Mevlana Celaleddin Rumi’nin vefat ettiği gün olarak adlandırılan 741’inci ‘Şeb-i Arus’ etkinlikleri gerçekleştirildi. Sultangazi Belediyesi tarafından Nikah Sarayı’nda düzenlenen anma törenine Sultangazililer tarafından yoğun ilgi gösterildi. Düzenlenen geceye konuşmacı olarak katılan radyo ve televizyon programcısı Mehmet Fatih Çıtlak ise ‘Mevlana’yı Doğru Anlamak’ isimli bir seminer verdi. Konuşmaların ardından sahneye çıkan İSBEK Mevlana Sufi topluluğunun gerçekleştirdiği sema gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Her gittiği yere hiçbir ayrım yapmadan hoşgörüyü, tevazuyu, sevgiyi ve muhabbeti yaymışlardır. Onların dönemlerinde kendilerinden ilim, irfan öğrenen ders gören ve hayatına yön verirken yaşama aşkından vazgeçmiş yaşatmaya gönül vermiş nice insanlar yetişmiştir. Bugün bize düşen en ulvi görev; bu değerleri daha iyi anlayabilmek onları gelecek nesillere tanıtmak için kendileri için nasıl bir yol haritası belirleyebileceğimize katkı sunmak gibi önemli bir görevimiz ve misyonumuz var” dedi.

“AVRUPA’NIN YUNUS EMRESİ, MEVLANASI YOK”

Anadolu Kültürünün geçmişinden bahseden Başkan Altunay, “Bizim köklü bir tarihimiz derin bir geçmişimiz var. O değerlerimiz ile yüceliyoruz. Onlarla hayatımıza bir yön çiziyoruz. O değerler ile yol haritamızı belirliyoruz. Bugün batı medeniyetimize baktığımız zaman onların bilgisayar fabrikaları, otomobil fabrikaları olabilir. Onların sistemlerinde Mevlanaları yok. Onların Yunus Emreleri yok. Bugün bu değerler sadece bizi kapsamamakta. Aynı zamanda ülkemizi bütün evrensel manalarda dünyamızı kapsamakta ve dalga dalga bütün alanlara yayılmaktadır. Bugün burada yazılan 741’inci yıl dönümünde unutulmak değil daha da geniş alanda tanımak için dünyanın her tarafından anılan isimlerimiz olmuştur” diye konuştu.