Tuzla’da, evrensel barış temalı Uluslararası Çocuk Film Festivali düzenlendi. 28 ülkeden 100 farklı filmin gösterileceği festivale 8 ülkeden çocuklar ve yönetmenler katıldı.

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Çocuk Film Festivali Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde start aldı. Joost Ranzing filmi olan Nick Ann Hang ’Şehir Serserileri’ filminin gösterimiyle başlayan festivale Tuzla Kaymakamı Alı Rıza Çalış, Tuzla Belediye Başkanı Yardımcısı Turgut Özcan, Tuzla Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ali Reisoğlu yurt içi ve yurt dışından gelen yönetmenler ve çocuklar katıldı. Festivale katılan çocuklar, sektörde yer alan yönetmenlerin kurduğu atölyelerde sinema konusunda bilgilendirilecek.

“FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK ONUR VERİCİ”

Festivalin açılış töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Yardımcısı Turgut Özcan, festivalin içeriği hakkında bilgi verdi. Uluslararası düzenlenen festivalin ismine dikkat çeken Özcan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu festivalin ismi de festivali ayrıcalıklı kılmaktadır. Evrensel barış konulu uluslararası film festivalinde Tuzla’ya dünyanın farklı ülkelerinden filmler, yönetmenler gelmektedir. Gelen yönetmenler çocuklarımıza hem hazırladıkları filmleri göstermek hem de filmlerin nasıl yapılacağını göstermek suretiyle festivale katıldılar. Ayrıca, çocuklar bir hafta boyunca gösterilecek olan etkinliklerden yararlanarak kendilerini film dünyasında bulacaklar. Biz, böyle uluslar arası güzel bir festivale ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyuyoruz.”

28 ÜLKEDEN 100’Ü AŞKIN FİLM GÖSTERİME SUNULACAK

Festivale katılan bazı çocuk grupları şarkılar seslendirdi. Festivalin ilk günü, yönetmenliğini Joost Ranzing’in yaptığı NICK ann DE HANG ’Şehir Serserileri’ filmi gösterime sunuldu. Festivalde 5-18 yaş grubu öğrenciler bir araya gelip izledikleri filmlerin nasıl çekildiğini kurulan atölyelerde mutfağında öğrenecek. Festival boyunca 28 ülkeden 100’ü aşkın film ücretsiz olarak gösterime sunulacak.