Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve Gönül Elleri Çarşısı’nda görev alan Kadın Kent Gönüllüleri, Hatay Kırıkhan’da Suriyeli sığınmacılarla görüştü, onlara yardım elini uzatan belediye ve sivil toplum örgütleriyle temasta bulundu.

Tuzla Belediyesi, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’de yaşamaya başlayan sığınmacılara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Tuzla Belediyesi, Hatay Kırıkhan’da faaliyet gösteren Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) aracılığıyla yardımlarını Suriyeli sığınmacılara ulaştırıyor. Tuzla Belediyesi tarafından derneğe hibe edilen çift kabinli kamyonet, ambulans ve temiz su tankeri de her gün Suriyeli sığınmacıların hizmetinde kullanılıyor. Tuzla Belediyesi, Hatay Kırıkhan’da Suriyeli doktorlar ve hemşirelerin kurduğu Sahra Tıp Merkezi’ne de tıbbi malzeme yardımında bulundu. Dernek, bu nedenle Tıp Merkezi’nin iki bölümüne Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Danışmanı Dr. Mehmet Metin’in ismini verdi.

SURİYELİ SIĞINMACILAR, BARINMA ALANLARINDA ZİYARET EDİLDİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesi Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Danışmanı Dr. Mehmet Metin ve Kadın Kent Gönüllüleri, Hatay Havalimanı’nda Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve eşi Gülen Yavuz, Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) Başkanı Rahmi Vardı ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve beraberindeki heyet, Hatay Kırıkhan’da HAYAD’ı, bu derneğin sığınmacılara her gün ücretsiz ekmek dağıtımı yapan fırınını, Suriyeli doktor, hemşire ve eczacıların çalıştığı Tıp Merkezi’ni ziyaret etti. Bu yerlerde yardım çalışmaları hakkında bilgi alan Dr. Fatma Yazıcı, Kobani’deki İŞİD saldırısından kaçarak Suriye sınırındaki Kırıkhan Gültepe Mahallesi’nde yaşamaya başlayan 16 Suriyeli ailenin barındığı Çadırkent’i ziyaret etti. Çadırkent’te başta çocuklar olmak üzere sığınmacılar ile görüşen Dr. Fatma Yazıcı, kent merkezinde kalan Suriyeli aileleri de ziyaret etti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, ziyaretlerde çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

“YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

HAYAD’da gerçekleştirilen görüşmede ise, Suriyeli sığınmacılara yardım amaçlı oluşturulan yapının çalışmaları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Suriyeli sığınmacılara yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın selamını ileten Dr. Fatma Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı olarak 5 yıldır hizmetlerimizi, hayır işlerimizi devam ettiriyoruz. Tuzla’nın daha çok içinde hizmet veriyoruz ama Türkiye’nin değişik bölgelerine eğitim malzemesi yardımlarımız oldu. Gönül Elleri Çarşısı olarak 2 yıldır Hatay Kırıkhan’da yaşayan Suriyeli sığınmacılar için de hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. Suriye’den kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimize imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

“BU DESTEKLER OLMASAYDI BİZİM BAŞARILI OLMA ŞANSIMIZ YOKTU”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da konuşmasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Suriyeli sığınmacılar için yapılan yardımların ilçedeki yaşamı kolaylaştırdığına dikkat çeken Yavuz, “Bizim gönül misafirimiz olan kardeşlerimize destek anlamında bizimle berabersiniz. Buradaki tüm kardeşlerimiz adına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın şahsında teşekkürlerimi sunuyorum. Burada muhacir olan kardeşlerime çok ciddi destekleri var. Bu destekler olmasaydı bizim bu denli ayakta kalmamız, başarılı olma şansımız da yoktu. Allah herkese hayır yapmayı nasip etmez. Rabbim hepimize hayırlı işler yapmayı nasip etsin. Rabbim gönlünüzde ne varsa onlarla beraber sizleri mutlu ve bahtiyar eylesin” şeklinde konuştu.

“TUZLA’YA SELAM VE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM”

Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) Başkanı Rahmi Vardı da yaptığı konuşmada Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Vardı, “Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Suriyeli muhacir kardeşlerimize çok ciddi yardımlarda bulundu. Bizler de bu yardımların yerine ulaştırılmasında aracı olduk. Sayın Başkanımıza, bugün bizleri ziyaret eden kıymetli eşine ve Tuzlalı bayanlara teşekkür ediyorum. Tuzla’ya, bizlerden yardımlarını esirgemeyen Tuzla halkına selam ve sevgilerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) Başkanı Rahmi Vardı’ya plaket vererek teşekkür etti.