Türkiye ile Batı müziği arasında köprü olan İtalyan asıllı müzisyen Giuseppe Donizetti, Beyoğlu’ndaki evinde anıldı. Müzisyen Donizetti için sanatseverlerle birlikte yaşadığı evin kapısına plaket çakan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Donizetti Paşa Beyoğlu’nun bir parçası” dedi.

Türkiye’yi 19. yüzyılda Batı müziği ile tanıştıran ve ilk Türk bandosu olan “Mûsikâ-i Hümâyûn”un gelişmesinde en büyük katkıyı sağlayan İtalyan asıllı Giuseppe Donizetti, “5’inci Donizetti Klasik Müzik Ödülleri” haftasında Beyoğlu’nda bulunan Asmalımescit’teki evinde anıldı.

Donizetti Paşa’nın, Sultan 2’nci Mahmut zamanında Batı müziğinin Türkiye’ye gelmesinde öncülük yaptığını hatırlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Donizetti’nin 28 yıl bu apartmanda kaldığını, bu yüzden de Beyoğlu Belediyesi olarak 5 yıl boyunca Andante Dergisi ile Batı müziğine ödül vermeye ve bu ödülü de Donizetti adı altında devam ettirmeye çalıştıklarını söyledi.

“DONİZETTİ PAŞA’NIN HATIRASINI YAD ETTİK”

Bu sene yaşadığı mekana bir plaket çakarak anma töreni gerçekleştirdiklerini belirten Demircan, “Donizetti Paşa’nın Beyoğlu’nun bir parçası olduğunu aslında göstermeye çalıştık. Bu hafta içerisinde de 5’inci Donizetti Paşa Ödülü’nü 4 Aralık tarihinde Pera Palas Oteli’nde düzenlenecek törenle vereceğiz. Öncesinde Donizetti Paşa’nın Beyoğlulu olduğunu, burada yaşadığı apartmana bir plaket çakmak suretiyle onun hatırasını yad ettik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Demircan, “5’inci Donizetti Klasik Müzik Ödülleri” haftasında, Donizetti Paşa’nın onuruna evinin önüne plaket çaktı.