Üsküdar Belediyesi, 4-9 yaş aralığındaki çocukların çeşitli branşlarda eğitim alacağı kış spor okulunu törenle hizmete açtı.

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar’da yaşayan ailelerin isteği üzerine çocukların kışın da spor yapabileceği Çamlıca Kış Spor Okulu’nu düzenlenen törenle hizmete açtı. Törene, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Tören 4 yaşındaki çocukların gösterisiyle başladı. Salona gelen Başkan Türkmen, spor salonundaki çocuklarla ve velilerle selamlaşıp, ardından çocuklara sırt çantası hediye etti. Başkan Türkmen, sporun sağlıklı bir neslin yetişmesi açısından önemine değindi. Türkmen, “Çocuklarınızın mutlaka bir spor branşında etkinliklere katılmalarını temin edin. Sağlıklı vücut sağlıklı sporla mümkün olur. Bugün açtığımız kış spor okulunda çocukların farklı birçok alanda kendini geliştirebileceği imkanlar sunduk. Her türlü aktiviteyi burada bulacaksınız” dedi.

“SAĞLIK, SPOR BAŞARININ EN ÖNEMLİ İLACIDIR”

Yapılan hizmetin gelen talepler dikkate alınarak yapıldığını ifade eden Başkan Türkmen, “Kışın artık kendini yavaş yavaş gösterdiği bu günlerde, soğuk bir kış gününde kış spor okulunu açıyoruz. Üsküdarlılara ve Üsküdarlı yavrularımıza hayırlı olsun. Bu okulda çocuklarımızın hem geleceğe daha iyi hazırlanmaları adına aktiviteler olacak, hem de biz biliyoruz ki sağlık, spor başarının en önemli ilacıdır. Gençlerimiz, çocuklarımız eğitim öğretim hayatına devam ederken asla sporu ihmal etmemelidir. Hangi branşta olduğu önemli değil ama mutlaka çocuklarımıza bu imkanı hazırlamalıyız. İşte bu mekanlar yavrularımızın hizmetinde olacaktır” dedi.

Kış spor okulunda atletizm, hentbol, beceri gelişimi ve eğitsel oyunlar branşlarında toplamda 850 çocuğa hizmet verilecek.