Güngören Belediyesi Sivil Savunması Şefliği tarafından düzenlenen “Canımı Seviyorum Harekete Geçiyorum Projesi” kapsamında Güngören’deki ilkokul ve anaokulu öğrenci velilerine yönelik “Depreme Karşı Bir Saat, Bir Hayat” eğitimi verildi.

Güngören Belediyesi Sivil Savunma Şefliği ve İstanbul Valiliği, İstanbul AFAD işbirliği ile deprem gerçeğine dikkat çekmek, İstanbulluları depreme karşı bilinçlendirmek ve olası bir depremde can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla düzenlenen “Depreme Karşı Bir Saat, Bir Hayat” eğitimleri Güngören’de tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında ilçedeki ilkokul ve anaokulu öğrencilerinin velilerine okullarda eğitimi verildi. Sabah ve öğlen olmak üzere iki grupta verilen eğitimlerde velilere afetlere hazırlık, zarar azaltma, iyileştirme ve müdahale gibi konularda bilgilendirmede bulunulurken, evde deprem afet planı yapılması, deprem çantası hazırlanması, dışarıda toplanma yeri belirlenmesi gerektiği slayt ve görsel desteklerle anlatıldı.

Seminerlerin amacının olası doğal afetlere karşı vatandaşları bilgilendirerek hazırlıklı olmalarını ve herhangi bir afet yaşandığında en az zararla atlatabilmek olduğunu belirten Güngören Belediyesi Sivil Savunma Şefi Kadir Zengin “Afetlerde en büyük risk, ‘eğitimsiz insan’ dır. Bana bir şey olmaz mantığıyla hareket edersek bunun neticesi acılar olur. İnsanların önlemlerini alması gerekiyor” dedi.

“Türkiye’nin deprem kuşağında olduğu artık yadsınamaz bir gerçek” diyen Zengin, “Bu yüzden zeminin şartlarına uygun bina yapılmalı, evin içerisindeki eşyalar mantolama sistemiyle sabitleştirilmeli. Bu şekilde ölüm oranlarının düştüğünü görebiliriz. Eğitimlerin ihmal edilmesi durumunda afetten zarar gören kişilerin sayların artacağı, tedbir alındığı takdirde ise zararı minimuma indirileceği gerçeğinden hareketle Güngören’de doğal afetler ve depremden korunmanın yollarını anlatan eğitimlere önem veriyoruz” diye konuştu.

Bugüne kadar, Yahya Çavuş İlkokulu, Kemal Kaya İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Abdi İpekçi İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Ergenekon İlkokulu, Şehitler İlkokulu, Gündoğdu İlkokulu velilerine verilen eğitimler önümüzdeki günlerde ise şu okullarda devam edecek; “30 Ekim Perşembe saat 11.00 ve 13.30 olmak üzere 2 gurup Güneşlitepe İlkokulu, 31 Ekim Cuma saat 14.30’da Dr. Lütfi Kırdar İlkokulu, 4 Kasım Salı saat 13.30’da 50.Yıl Ahmet Merter İlkokulu.”