6’ncı Uluslararası Çocuk Buluşması organizasyonunda Türkiye ile birlikte dünyanın 13 farklı ülkesinden misafir edilen yetim çocuklar Şehir Hatları’nın düzenlediği turla İstanbul Boğazı’nı gezdi.

Afrika, Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar ve Asya olmak üzere 13 farklı ülkeden Türkiye’ye gelen yetimler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) düzenlediği organizasyonunda İstanbul’da buluştu.

6’ncı Uluslararası Çocuk Buluşması organizasyonunda Moritanya, Somali, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka ve Türkiye’den katılan çok sayıda kimsesiz çocuk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Şehir Hatları’nın düzenlediği boğaz turu ile İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkardı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak buluşma programı öncesinde İstanbul’da çeşitli gezi ve etkinliklere katılan yetim çocuklar Eminönü’nden kalkan Şehir Hatlarına ait bir vapurla boğaz turuna katıldı. İstanbul Boğazı’nın güzelliklerini yakından görme fırsatı yakalayan çocuklar kaptan köşkünde gemi kaptanı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

DÜNYA YETİMLERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU

‘Sponsor Aile Sistemi’ ile Afrika, Balkanlar, Ortadoğu, Orta Asya, Kafkaslar ve Güneydoğu Asya ülkelerinden gelen yetim çocuklar, Türk halkını ve kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor. Kültürler arası yakınlaşmaya katkıda bulunmayı hedefleyen organizasyon, programa katılan çocukların ‘sponsor aile sistemi’ ile kimsesiz olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyor.