Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı işbirliğiyle, 2008 yılında İran’da İslam inancı alanında "Yılın kitabı" ödülüne layık görülen Te’vilatü’l Kur’an Türkçeye çevriliyor. Onlarca profesörle çalışmaların başlatıldığını kaydeden Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, 18 ciltten oluşacak olan kitabın İslam dünyasında büyük yankı uyandıracağını söyledi.

Büyük İslam alimlerinden Semerkandlı Türk alimi Maturidi’ye ait Te’vilatü’l-Kur’an adlı eser Türkçe’ye çevriliyor. Ümraniye Belediyesi Tantavi Sosyal Tesisleri’nde kitabın tanıtım toplantısına kitabın çevirisinde çalışacak olan ilim heyeti ve vakıf üyeleri katıldı.

Ensar Vakfı ve Ümraniye Belediyesi’nin destekleriyle kitabın Arapça’dan Türkçe’ye tercüme çalışmalarına başlanıldı. Prof. Dr. Bekir Topaloğlu ve Prof. Dr. Yusuf Şevki Yavuz ’un öncülüğünde onlarca İslam profesörü 17 ciltlik ödüllü eseri Türkçe’ye çevirmek için araştırma çalışmaları yapıyor. Kitap yaklaşık 2 yıl sonra Türk okuyucularıyla buluşacak.

KİTAP, 18 CİLT OLACAK

El yazması Arapça nüshaları derleyerek kitap haline getiren ve bu eseriyle İslam inancı alanında yılın kitabı ödülüne layık görülen Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, kitabın Türkçe’ye çevrilmesi için ilmi heyetiyle birlikte yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Topaloğlu, "Bu kitabin aslı olan Arapça’sı1 7 cilttir. Biz bu kitabin ilmi neşrini yaparken Arapça’si iyi olan hocalarımızla iş bölümü yaptık. Bu arkadaşlarımız bölüm bölüm kitabı Türkçe’ye çevirecekler. Kitabin Türkçe’si indeksi ile birlikte 18 cilt olacak. En son işlem olarak da biz Prof. Yusuf Şevki Yavuz ile birlikte redaksiyonunu yapacağız" dedi.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, belediye olarak son 10 yıl içerisinde kültürel alanlarda büyük gelişmelere imza attıklarını söyledi. İmam Ebru Mansur El-Maturidi’nin önemli bir İslam alimi olduğunun altını çizen Özdemir, "Maturidi’nin bu eserinin tefsirinin yapılmasında ve bunun Türk okuyucularla buluşmasında biz de pay sahibi olacağımız için çok mutluyuz. Bu çalışmanın Türkiye’de ilim dünyasına kazandırılması çok önemli" diye konuştu.

Uzun zamandan beri eserle ilgili bir takım çalışmalar sürdürdüklerini belirten Ensar Vakfı Genel Müdürü Kader ise, "Ödüllü bu eseri Türkiye’ye kazandıralım istedik. Bu konuya en yakın ilgi ve alakayı Ümraniye Belediye başkanımız Hasan Can beyefendi gösterdiler. Başkanımızın ilgisine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından konuklara, Elif harfinin olduğu tablolar hediye edildi.