Konak Belediyesi, Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümünde ilçede yaşayan 450 kadını Çanakkale’ye götürdü.

Yaz aylarında binlerce kadın ve çocuğu günü birlik turlarla denizle buluşturan Konak Belediyesi, sonbaharla birlikte başlattığı kültürel ve tarihi gezilerin ilkini Çanakkale’ye düzenledi. Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce başlatılan geziye iki ayrı turda toplam 450 kadın katıldı. Sabah saatlerinde Eceabat’ta ulaşan kafile, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. Yıl dönümünde Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı toprakları gezme fırsatı buldu. Bütün dünyaya örnek olan Çanakkale destanının yazıldığı bölgeyi profesyonel rehber eşliğinde gezen kadınlar, 57’nci Piyade Alayı Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Şahindere Şehitliği, Arıburnu, Kanlısırt, 27’nci Alay Siperleri, Namazgâh Tabyası, Conkbayırı ve Anzak Koyu’nu gibi savaşın kanlı izlerini taşıyan tabya ve siperleri ziyaret etti.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Seyit Onbaşı Heykeli’nin yanı sıra Çanakkale Şehitliği’ni de gezen Konaklı kadınlar burada vatan için savaşan gaziler ve hayatını veren şehitler için bol bol dua etti. Duygu dolu anların yaşandığı gezi sayesinde daha önce görmedikleri yerleri farklı açıdan tanıma fırsatı bulan kadınlar, Çanakkale Zaferi’nin bilinmeyen yönlerini de görerek öğrenmiş oldu. İzmir’e çok özel anılarla dönen kadınlar kendilerine bu imkanı sunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

SIRADA ANITKABİR VAR

Gün boyu süren gezi kapsamında ayrıca Çanakkale’nin merkezi de ziyaret edildi. Türkülere konu olan ünlü Aynalı Çarşı’yı dolaşan ve bol bol alışveriş yapan Konaklı kadınlar, ünlü Hollywood yıldızlarının başrollerini paylaştığı Troya filminde kullanılan dev Truva Atı’nı da yakından görme fırsatı buldu. Kafilede yer alanlar, tahta at önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Konak Belediyesi’nin kültürel ve tarihi gezilerinin Çanakkale’nin ardından başkent Ankara’ya düzenlenecek Anıtkabir gezisiyle süreceği bildirildi.