İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 65 yaş ve üzerindekilerin otobüslere ücretsiz biniş imkanını sağlayan kartların dağıtımı sırasında oluşan uzun kuyruklar vatandaşları isyan ettirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 65 yaş ve üstü vatandaşları toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanmaları için elektronik kart zorunluluğu getirmesi yaşlıları çileden çıkardı. Konak Katlı Otopark altı Belediye Pasajı önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, saatlerce kuyrukta beklemekten dolayı eziyet çektiklerini, soğuk havada üşüdüklerini ifade etti.

Sabahın 6’sında kuyruğa girdiklerini ve saatlerce sırada beklediklerini aktaran 65 yaş üstü vatandaşlar, durumun düzeltilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Saatlerdir bekliyoruz, üşüyoruz birazcık da ama napalım. Kolay değil. Ancak ESHOT yetkilileri gelsinler ve görsünler bu manzarayı. Günah bu insanlara. Koyun 5 memur daha çabuk halledin, insanları bu kadar sırada bekletmeyin. Bu kuyruklar oluşmasın. Bunu anacak iyi olmayan teşkilatlar yapar. Böyle bir uygulama olamaz.”

Sıralarını kaptırmamak için kuyruktan bir an olsun ayrılamadıklarını söyleyen vatandaşlar, öğle yemeklerini de sırada simit yiyerek geçirdi.