Güzelyalı Rotaract Kulübü ve Peschiera e del Garda Veronese Rotaract Kulüpleri "Sanattan kazanılan sanata aktarılsın" diyerek geliştirdikleri ortak proje kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi desteği ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Türkiye İtalya Dostluk Konseri ile İzmir’li sanat severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Geçen yıl başlayan kardeşlik anlaşmalarını bu yıl yenileyen iki kulüp 1 Kasım’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde iki ülkeye ait sanatçıların destekleri ile "Türkiye & İtalya Dostluk Konseri" ni gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katılımı ile gerçekleşen konserde Ksilofon sanatçısı Alessio Fraccaroli, Piyanistler Selen Balıkçı ve Çağrı Arsel, Tenor Livio Angelisanti ve Şef Süreyya Okşam Alparsln ile Karşıyaka Belediyesi Çok Sesli Korosu sahne alarak İtalyanca ve Türkçe eserlerden oluşan şarkıları seslendirdi.

Güzelyalı Rotaract Kulübü 2014-2015 Dönem Başkanı Gülşah Erel ve Peschiera e del Garda Veronese Rotaract Kulübü 2014-2015 Dönem Başkanı Mirko Ziviani bu projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını ve duygulandırdığını belirterek "Evrensel barış ve dostluk anlayışından yola çıkarak gerçekleştirdiğimiz bu proje sonucunda elde ettiğimiz gelir ile Kocatepe Mehmet Lütfiye Dönmez İlköğretim Okuluna yapacağımız sanat sınıfı için çok heyecanlıyız" dedi.

Konser sonunda katkılarından dolay Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a bir teşekkür plaketi takdim edildi.