AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, Diyarbakır’da Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtırken vahşice öldürülen Yasin Börü ve arkadaşlarını andı.

Diyarbakır’da, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtırken vahşice öldürülen Yasin Börü (16) ile arkadaşları Hasan Gökgöz (26) ve Hüseyin Dakak’ı (19) anmak üzere AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nca Konak Meydanı’nda etkinlik düzenlendi. Emekli Başdurak Camisi imam hatibi Ethem Uran’ın duasıyla başlayan etkinlikte, katılımcılar "Yasin Börü, kafa kesenleri protesto edenler tarafından kafası ezilerek katledildi. Unutmayacağız" yazılı pankart ile "Allah için kurban olmanın adıdır, Yasin", "Elindeki kurban eti, Rabbine hediyesiyle gitti" ve "Çünkü o bir Berkin Elvan değildi, bu yüzden duyulmadı ölüm sesi" yazılı dövizler taşıdı.

İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Börü ve arkadaşlarının sadece bir derneğin garibanlara kurban eti dağıtmak için düzenlediği organizasyonda yer aldıkları için vahşice öldürüldüklerini hatırlatarak şunları söyledi:

"Türkiye’nin en önemli sorununun çözüm arifesinde, kendisini çözümün tarafı olarak gören HDP’li siyasetçiler, maalesef taraftarlarını sokağa dökerek Türkiye’ye yeni bir Kerbela yaşatmıştır. İzmir AK gençlik olarak, Yasin kardeşimiz nezdinde olaylarda yaşamını yitirenlerin herkes için Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz ve sormak istiyoruz; Berkin Elvan da bizim evladımızdı. Onun için ortalığı ayağa kaldıranlar, hatta daha da ileri gidip onun ölümü üzerinden siyasi provokasyonlara kalkışanlar, neden Yasin ve arkadaşları söz konusu olduğunda dut yemiş bülbüle döndünüz, neden aynı hassasiyeti gösteremediniz? Sizin yaptığınız acıları yarıştırmak, acılar arası hiyerarşi kurmak olmuyor mu? Böyle bir zihniyeti lanetliyoruz."

"LOKMA HAYRINA BÜYÜKŞEHİR İZİN VERMEDİ"

Bilal Akpınar, anma etkinliklerinde Yasin Börü hayrına Konak Meydanı’nda lokma döktürerek halka dağıtmayı da planladıklarını ancak lokma dökülecek aracın meydana girişine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce izin verilmediğini bildirdi.

Grup açıklamanın ardından Konak Meydanı’na girişine izin verilmediği belirtilen lokma aracının yönlendirildiği Hisarönü Camisi girişine gitti.