AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a hazırlıklarını tamamlayıp açmaya hazırlandığı ancak Milli Eğitim şurasından çıkan ‘Osmanlıca zorunlu ders olarak okutulsun’ önerisi üzerine kapatmaya karar verdiği Osmanlıca kursu için çağrıda bulundu.

AK Parti Foça İlçe Kongresi’nde konuşan Delican, Konak Belediyesi’nin önce açtığı ancak tam faaliyete gececiği sırada faaliyete geçirmekten alelacele vazgeçtiği Osmanlıca Kursu için Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız bizlere soyumuzun köklerini tanımak zorunda olduğumuzu, gençlerimiz, çocuklarımız artık atalarının dilleri olan Osmanlıcayı bilsinler dedi. Biz imparatorluk bakiyesi bir topluluğuz. Dünya’da imparatorluk bakiyesi topluluklar 600 yıllık tarihlerini okuyabiliyorlar. Anacak biz cumhuriyet öncesi tarihimizi başkalarının söylemleriyle, tercümeleriyle öğrenmeye çalışıyoruz.”

Delican şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaştan bu yönde bir istek geldiği için bu adımı attı. İzmir’de Konak Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanımız bu projesini söylemeden önce Konak Belediyesi bünyesinde 15 kişilik Osmanlıca kursu açtı. Tam faaliyete başlayacakken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Osmanlıca projesini açıklayınca kursu alelacele kapattı. Kendisine tekrar sesleniyorum. Türkiye’yi kutuplaştırmasınlar, Türkiye’nin değerlerine sahip çıksınlar. Konak Belediye Başkanı inanmasaydı o kursu açmazdı. Demek ki inandı ve o kursu açtı. Ama kendi içlerindeki mahalle baskısıyla bu kursu kapattı. Ben tekrar Konak Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Gelsin bu Osmanlıca kursunu açsın ilk olarak ben kayıt olacağım.”

AK PARTİ ALİAĞA’DA AKBULUT’LA DEVAM

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Aliağa’da düzenlenen ilçe kongresinde ise AK Parti iktidarı ile birlikte Aliağa’nın büyük bir liman ve sanayi kenti özelliği kazandığına dikkat çekerek, “Azerbaycanlı kardeşlerimiz PETKİM’in işletmesini özelleştirme kapsamında aldılar. PETKİM 2018 yılına kadar 20 milyar dolarlık yatırıma kavuşacak. Türkiye’deki cari açığın 2 buçuk milyar doları her yıl PETKİM’in ürünleriyle karşılanacak. Ayrıca PETKİM tam kapasiteyle çalışmaya başladığında, Türkiye’nin 2023 hedefi için koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat kaleminin 100 ila 120 milyar dolarlık kısmı petrol ve petrokimya ürünleri üzerine olacak. PETKİM bu 100 ila 120 milyar dolarlık petrol ve petrokimya ürünleri ihracat hedefinin yaklaşık yüzde 20’sini tek başına karşılamış olacak. Partimizin özelleştirmeye verdiği önem, kaynakları yıllarca heba edilen kamu kurumlarının özelleştirme ile nasıl ülkemize katkı koyan kurumlar haline dönüştüğünün en büyük örneğidir" dedi.

Beşinci Olağan Kongre Süreci’nde ilçe kongrelerinin devam ettiği AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda, Aliağa’da Yaşar Akbulut yeniden ilçe başkanı oldu.