AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilişinin 84’üncü yıl dönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yayımladığı mesajında, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Delican, Kubilay’ın şehit edilişinin hafızalardan silinmeyeceğini kaydederek, "Bazı olaylar vardır ki toplumun hafızasından silinmez. Asteğmen Kubilay’ın şehit edilmesi de yıllar boyunca toplumun belirli bir kesimini zan altında bırakmak, baskı altına almak üzere bir istismar aracı olarak kullanılmak istenmiştir. Ancak aziz milletimiz, sağduyusu ve aklıselimi ile söz konusu olayda da, daha sonraki dönemlerde de tahriklere prim vermemiştir" dedi.

"ÜLKEMİZ GÜÇLÜ VE SARSILMAZ BİR İRADEYE SAHİPTİR"

Türkiye’nin bugünlere bir çok engeli aşarak geldiğini aktaran Bülent Delican, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz bugünlere birçok engeli aşarak birlik, beraberlik ve kardeşlikle sorunlarını çözerek gelmiştir. Milletimiz daima büyük tarihimizin engin tecrübesi, birikimi, sağduyusu ve akılcı tutumuyla, çetin imtihanlardan alnının akıyla çıkmış, birlik ve bütünlüğünü bozmayı amaçlayan teşebbüslere hiçbir zaman fırsat vermemiştir. Halkımız, büyük Atatürk’ün işaret ettiği hedef doğrultusunda ilerlemesini sürdüren Cumhuriyetimizi, temel değerleri ve kazanımlarıyla geleceğe taşımak, ülkemizin büyük ideallerini gerçekleştirmek konusunda güçlü ve sarsılmaz bir iradeye sahiptir. Son yıllarda gerek ulusal, gerek uluslararası alandaki performansı ve dinamizmiyle tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye’mizin, büyük bir öz güvenle gelişmesini devam ettireceğine ve daima yükseleceğine inancım tamdır. Bu düşüncelerle, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı ve bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."