AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Türkiye’nin ilk Otistik Bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi’nin İzmir Menemen Emiralem’de hizmete gireceği müjdesini verdi. Şengül, Menemen Emiralem’de bulunan Sabahat Akşıray Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek öğrenciler, veliler ve okul yöneticileriyle bir araya geldi. Ziyarette Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın’da hazır bulundu.

Otistik çocuğu olan ailelerin en büyük sıkıntısının ben “öldükten sonra çocuğuma kim bakacak?“ olduğuna dikkat çeken Şengül, “Türkiye’de ilk kez 100 Otistik birey kapasiteli Otistik Bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi’nin İzmir’de açılacak. Bunun için yaptığımız girişimler tamamlandı. Gerekli ödenecek Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürlüğü’ne gönderildi. Yakında ihaleye çıkıp Mart ya da Nisan ayı içinde temel atılmasını planlıyoruz. Otistik çocuklarımız burada 24 saatini geçirecek. Açılacak Merkez de 6 adet lüks villa tipi bina, 2 idari bina yer alacak.”diye konuştu.

Şengül ayrıca Sabahat Akşıray Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun bitme aşamasına geldiğini ve çok kısa bir zamanda hizmete gireceğini de açıkladı. Şengül, “Çok Amaçlı Kapalı spor Salonu’nun 800 metrekare kapalı alana sahip ve 250 seyirci kapasitelidir. Salonda her türlü spor faaliyetinin, sosyal ve kültürel etkinliğin yapılabileceği kapasitededir. Tesis, hem merkezin bünyesinde eğitim alan otistik öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak, hem de Türkiye çapındaki bütün özel sporcularımıza hizmet verecektir” dedi.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın da, Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu ile Otistik Bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi’nin İzmir’e kazandırılmasında ve Özel Sporcular Federasyonu’na yaptığı katkılar nedeniyle AK Parti İzmir Milletvekilli Aydın Şengül teşekkür etti.