AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Karşıyaka Stadı için yeni teklifini “Sayın Kocaoğlu şark kurnazlığı yapıyor. Bu teklifi kabul görmez. Ben teklif yaptım hükümet kabul etmedi diyerek, yine her zaman yaptığı gibi mağduru oynama peşinde” diye konuştu.

Şengül Aziz Kocaoğlu’nun 10 yıldır ’’Örnekköy’e stat yapacağım’’ diye tutturduğunu bu teklifiyle de kendisinin de Örnekköy’e stat yapılamayacağını kabul ettiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Sayın Kocaoğlu, nihayet Örnekköy’ün stat için uygun olmadığını kabul etmiş durumda. Karşıyaka “İlla da Örnekköy olacak” inadı yüzünden 10 yıl kaybetti. 10 yıl sonra da olsa bu noktaya gelmiş olması başarı. Ama yaptığı yeni teklif tam bir kurnazlık örneği.Takas teklif ettiği Çiğli’deki arsada belediyenin hissesi 5 dönüm. Gerisi zaten devletin. 5 dönümü verip, karşılığında Örnekköy de devletten 70 dönüm yer istiyor. Sayın Kocaoğlu, hala stat konusunda Karşıyakalılarla alay ediyor. Üstelik Çiğli de önerdiği arazide yıllarca sürecek plan tadilatı yapılması lazım. Onu da Çiğli Belediye bakalım ne der diyor. Çiğli Belediyesi sana bağlı değil mi? Sen istedikten sonra karşı mı gelecek? 80 senedir stat olan, imar planında stat olan bir yere stat yaptırmamak için yaptığı bu mücadele etmesini anlamıyorum. Biz Yalı’da Stadyumu yapacağız. Biz bu işe hiçbir zaman siyaset gözüyle bakmadık. Bu işte siyaset olmaz. Bu hizmeti kulübümüze yapacağız.”