Alüminyum Koruma Kapatma Gölgelendirme Üreticileri ve İşadamları Derneği (AKGİAD) Yönetim Kurulu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ ı makamında ziyaret etti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir, Yönetim Kurulu Üyeleri Cihan Köseoğlu, Tolga Karaöz ve Dernek Genel Koordinatörü Berna Kaçar’ ın katıldığı ziyarette Vali Toprak, sektör için son derece önemli olan bu yapılanmada emeği geçen herkesi tebrik ederken, AKGİAD’ a başarılar diledi.

Gerçekleşen ziyarette Derneğin kuruluş hedefleri hakkında Vali Toprak’ ı bilgilendiren Başkan Kebir; İzmir merkezli olan AKGİAD’ ın, kısa sürede diğer illerde de temsilciliklerinin açılarak derneğin tüm Türkiye’yi kucaklayan bir yapıya kavuşacağını ifade etti. Derneğin hedeflerine ilişkin Vali Toprak’ ı bilgilendiren Kebir, sektördeki kayıtdışılığa dikkat çekerek, bu konuda etkin çalışmalar yürüteceklerini, bununla birlikte eleman sıkıntısı yaşayan sektör için nitelikli eleman yetişmesi konusunda projeler geliştireceklerini ifade etti. Bugün Türkiye’ nin enerjide dışa bağımlı olduğunu ve bu bağımlılığın cari açık içinde önemli bir kalem olduğunu hatırlatan Kebir, koruma-kapatma ve gölgelendirme sistemlerinin sağladığı enerji tasarrufu konusunda toplumda bir farkındalık yaratarak ülke ekonomisine de katkı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, AKGİAD’ ın hedeflerinin çok iyi belirlenmiş olduğunu ifade ederek özellikle enerji tasarrufu ve kayıtdışı ekonomi konusunda derneğin yürüteceği çalışmaların son derece önemli olduğunu vurguladı. Sektörün birlik olması gerektiğinin altını çizen Vali Toprak, derneğin ihtiyaç duyduğu konularda kendilerinin de destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.