Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile faaliyetlerini sürdüren İstanbul Halk Tiyatrosu, Irmak Bahçeci’nin yazdığı ve Yıldıray Şahinler’in yönettiği ’Alevli Günler’ oyununu Aliağalı tiyatro severler ile buluşturdu. Son yılların en iyi komedi oyunlarından biri olarak gösterilen ’Alevli Günler’ adlı oyun Aliağa Belediyesinin de katkılarıyla Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde sahnelendi.

İZLEYENLERİ KAHKAHAYA BOĞAN OYUNA BÜYÜK ALKIŞ

Cem Davran, Bahtiyar Engin, Yıldıray Şahinler, Selin Yeninci ve Erkan Can gibi birbirinden deneyimli oyuncuların rol aldığı oyun izleyicilerden tam not aldı. İstanbul Halk Tiyatrosu’nun izleyenleri kahkahaya boğan oyunu izleyenler arasında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Kayhan ve Mehmedali Özkurt da yer aldı.

TİYATROSEVERLERDEN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Aliağalı tiyatro severler, bugüne kadar 250’yi aşkın gösterim ve 100 binin üzerinde izleyiciye ulaşarak adeta bir komedi klasiğine dönüşen oyunu 5 TL’ye izledi. Salonda yer bulamayan seyircilerin bir kısmı oyunu ayakta takip etti. Usta oyuncuların mükemmel sahne performansı ise oyunun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Unutulmaz bir gece yaşayan Aliağalılar oyun bitiminde kendilerine uygun fiyatla tiyatro oyunu izleme imkanı sunan Aliağa Belediyesi’ne teşekkür etti.

BAŞKANDAN OYUNCULARA TEŞEKKÜR

Oyun bitiminde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar oyuncuları kutladı. Başkan Serkan Acar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Sözüne atıfta bulunarak, kültür ve sanatın önemine vurgu yaptı. Başkan Acar, İstanbul Halk Tiyatrosu ekibine Aliağalı tiyatro severlere sundukları oyundan ötürü teşekkür etti.

ALEVLİ GÜNLER

İzleyicisine çağdaş bir ‘Yaşar-yaşamaz’ hikâyesi sunan oyunun konusu şöyle gelişiyor: Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaş, biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar. İçlerinden biri kanser olunca, inançları gereği öldükten sonra yakılmak ister ve farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelirler. Başvurdukları her yerde başka komediler yaşar, her türden anlaşmazlık ve anlayışsızlıklarla karşılaşır.