Son yılların en iyi komedi oyunlarından biri olarak gösterilen ’Alevli Günler’ isimli tiyatro oyunu, İzmir’in Aliağa ilçesinde sahnelenecek.

Irmak Bahçeci’nin kaleme aldığı, Yıldıray Şahinler’in yönettiği, ‘Alevli Günler’ adlı oyun, 21 Aralık Pazar günü saat 20.00’de Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde Aliağalı tiyatro severler ile buluşacak. Cem Davran, Bahtiyar Engin, Yıldıray Şahinler, Selin Yeninci ve Erkan Can gibi birbirinden ünlü oyuncuların rol aldığı oyunun biletleri Aliağa Açık Hava Tiyatrosu’nda satışa çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle, İstanbul Halk Tiyatrosu tarafından sergilenecek olan oyun için satışa sunulan biletlerin büyük bir bölümünün tükendiği bildirildi.

OYUNUN KONUSU

İzleyiciye ’Yaşar-yaşamaz’ hikayesi sunan oyunun konusu ise şöyle gelişiyor: Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaş, biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar. İçlerinden biri kanser olunca, inançları gereği öldükten sonra yakılmak ister ve farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelirler. Başvurdukları her yerde başka komediler yaşar, her türden anlaşmazlık ve anlayışsızlıklarla karşılaşır.