Aliağa Belediyesi tarafından kaynakların yerinde, etkin ve verimli olarak kullanılması amacıyla kurulan marangozhane ve ferforje demir atölyelerinde; belediye bünyesinde ve kentin kamuya ait alanlarında ihtiyaç duyulan masa, sandalye, dolap, oturma bankı, kamelya, bahçe çiti, mazgal, bariyer ve aydınlatma direği gibi ürünlerin üretimi ve tamiri gerçekleştiriliyor.

BELEDİYE BÜTÇESİNE YÜZDE 50 TASARRUF

Kendi atölyesinde imal ettiği ürünlerle kendi ihtiyaçlarını karşılayan Aliağa Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı atölyelerde; dış piyasaya göre çok daha düşük maliyetler ile imal edilen ürünler, belediye bütçesine yüzde elli oranda tasarruf sağlıyor. Ahşap ve demir malzemeden imal edilen ürünler kent estetiğine de katkı sağlıyor.

Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Yusuf Yılmaz, atölye çalışmalarına yönelik şu bilgileri verdi: “Marangoz hanemizde 5 marangoz ustası, 1 PVC ustası ve 1 kadrolu yardımcı eleman olmak üzere toplam 7 kişi çalışıyor.

YILMAZ, “ÇALIŞANLARIMIZA EMEKLERİ VE ÖZVERİLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediyemiz birimlerinin, resmi kurumların, okullarımızın, spor salonu ve sahalarımızın, parkların, tüm sosyal faaliyetlerin ve etkinliklerin, kursların, pazar yerlerinin, tüm oturma grupları ve kamelya ve çeşitli imalatlarının onarımı, söküm ve tamiratlarını yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız işlerde kaliteli malzeme kullanıyoruz ve yüzde yüze yakın memnuniyet ve takdir alıyoruz. Buda işimizi severek yapmamızı sağlıyor. Yaptığımız ve yapacağımız işlere hem akıl, hem el emeği, hem özen, hem de kaliteli malzeme ile ekipmanlarımızın kullanımı fark ediliyor. Atölyemizde kullandığımız toplu ihale yaparak mal alımından kar ettiğimiz gibi işlerin yüzde 95 oranında imalatı yapıldığı için imalat tada yüzde 50 tasarruf sağlıyoruz. Mal ve malzeme alımında belediye yönetimiyle hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Tek derdimiz işlerimizin yoğunluğu. 7 senedir Aliağa Belediyesindeyim ama ilk kez bu kadar yoğun çalışıyoruz. Gece gündüz, hafta sonu, ramazan, arife ve bayram demeden işleri yetiştirme gayretindeyiz. Yoğunluğumuzdan dolayı ertelemek zorunda kaldığımız işler için özür dilerken çalışanlarımızın emekleri ve özverilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”