Aliağa Belediyesi, Çanakkale ile İzmir’i birbirine bağlayan Aliağa’nın Hürriyet Caddesi’nde yayaların güvenli geçişine olanak sağlayan alt geçitleri modern ve estetik bir görüntüye kavuşturmak için çalışma başlattı.

BELEDİYE, VATANDAŞLARI GÜVENLİ GEÇİŞ YOLLARINI KULLANMAYA TEŞVİK EDİYOR

Aliağalı vatandaşlar, bakımsız ve özellikle geceleri karanlık olmasından ötürü alt geçitleri kullanmaktan imtina ediyordu. Her gün binlerce aracın geçtiği Hürriyet Caddesi’ndeki bu durumu tespit eden Aliağa Belediyesi ekipleri harekete geçti.

VATANDAŞ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN KALDI

Mevcut yapıda aydınlatma sisteminin çalışmamasından ötürü alt geçitlerin gece geç saatlerde bazı saygısız insanlar tarafından tuvalet yerine kullanıldığını ifade eden Aliağalı vatandaşlar; “Geceleri karanlık ve güvensiz, gündüzleri ise kötü kokudan dolayı alt geçitleri kullanamıyorduk. Alt geçit imkânımız olduğu halde canımızı riske atarak anayol üzerinden geçmek zorunda kalıyorduk. Telafisi olmayan kazaların yaşanmasından endişe ediyorduk. Bu nedenle de sıkıntımızı Aliağa Belediyesi’ne bildirdik.”

ALİAĞA’DA ALT GEÇİTLER IŞIL IŞIL OLACAK

Vatandaşları güvenli geçişe teşvik etmek için alt geçitleri bakıma alan Aliağa Belediyesi tarafından başlatılan çalışma çerçevesinde; önce genel temizliği yapılan alt geçitlerin duvarlarına daha kolay temizlenebilen ve hoş bir görüntü sağlayacak fayanslar döşenecek. Taban ve merdiven basamakları elden geçirilerek kaymaz malzeme ile kaplanacak. Giriş ve çıkışlarda bulunan çardaklar yenilenecek ve aydınlatılacak.