19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, İzmir Aliağa ilçesindeki liseli öğrencilerin yarıştığı “Gençlik Koşusu-Kros” düzenlendi.

Aliağa ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Aliağa ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği kros yarışlarına bu yıl 7 liseden 53 öğrenci katıldı. Düzenlenen koşuda, birinci olabilmek için genç öğrenciler yarışma sırasında oldukça çekişmeli anlar yaşadı. Nefes kesen yarışmada, genç erkekler 1500 metrede Mustafa Güngör Çolakoğlu Lisesi’nden Yasin Köse birinci, Aliağa Mesleki ve Teknik Lisesi’nden Uğur Kırdı ikinci, 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi’nden Göksu Demirbaş üçüncü ve Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nden Yiğitcan Demircan dördüncü oldu. Genç kızlar 1200 metrede ise Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Naime Baydar birinci, Şehit Er Gökhan Çakır Anadolu Lisesi’nden Beritan İmre ikinci, Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nden Bilge Çayıroğlu üçüncü ve Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Afra Nur Karakobak dördüncü oldu.

Takım sıralamasına göre Genç Erkeklerde birinciliği Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinciliği Mustafa Güngör Çolakoğlu Lisesi, üçüncülüğü Alp Oğuz Anadolu Lisesi, dördüncülüğü Şehit Er Gökhan Çakır Anadolu Lisesi’nden alırken; Genç Kızlarda ise birinciliği Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinciliği Şehit Er Gökhan Çakır Lisesi, üçüncülüğü Alp Oğuz Anadolu Lisesi aldı.

Gençlik koşusu yarışlarında dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri 18 Mayıs’ta Enka Spor salonunda düzenlenecek törende verilecek.