İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa İtfaiye Grubu, yeni hizmet binasına kavuştu. İlçede, Kuzey Bölge Amirliği olarak hizmet verecek itfaiye grubu, son teknolojiyle donatıldı.

Aliağa ilçesinde, sanayi tesislerinin yoğunluğu nedeniyle özel bir donanıma sahip olan ve kimyasal yangın söndürme becerisine sahip Aliağa İtfaiye Grubu, ’Süper İtfaiye’ olarak adlandırılıyor. İlçede, Kuzey Bölge Amirliği olarak hizmet verecek itfaiye grubu, son teknolojiyle donatılmış ekip ve ekipmanlarla güçlendirildi. Merakla beklenen yeni itfaiye binasının açılış töreni ise gerçekleştirildi. Törenin açılışında konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, göreve geldiği günden bu tarafa İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. Acar, "Allah’a şükürler olsun ki Aliağamızda hayal ettiğimiz değişimin en önemli parçalarından bir tanesi olan itfaiye teşkilatımız, Aziz başkanımız sayesinde bugün hizmete giriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANLARININ SİYASETİ OLMAZ"

Törende katılımcılara hitap eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa’nın sadece İzmir’in değil Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu belirtti. Kocaoğlu, ilçelere yapılan itfaiye merkezlerinden çok daha ileri teknolojiye sahip ve kapsamlı bir tesis kazandırdıklarını ifade ederek, "İtfaiye teşkilatımızı geliştirmeye, nerede ihtiyaç varsa orada olmaya ve vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz. Aliağa’nın 2004 yılında İzmir Büyükşehir Belediye sınırlarına dahil edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak siyasi parti ayrımı yapmadan Aliağa’ya bugüne kadar altyapı ve ulaşım başta olmak üzere birçok konuda ciddi yatırımlar yaptık. Belediye Başkanlarının siyaseti olmaz. Belediye başkanları seçilene kadar siyaset yapar. Seçildikten sonra herkesin Belediye başkanı olur" şeklinde konuştu.