Konak Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan ‘Bizim Çocuklar Projesi’ kısa sürede yüzleri güldürdü.

Konak Belediyesi’nin psikolojik destek ve eğitim olanağı olmayan anne ve çocuklarına yönelik geçtiğimiz ay başlattığı ‘Bizim Çocuklar Projesi’ daha ilk ayında başarılı sonuçlar vermeye başladı. Ballıkuyu, Gültepe, Agora ve İsmetpaşa Semt Merkezleri’nde haftanın dört günü, iki grup halinde verilen eğitimlerden ilk etapta 250 anne ve çocuğu faydalanıyor. 4-8 yaş arası çocuğu olan annelerin katıldığı projede, uzman psikologlar annelere psikolojik destek ve seminerler verirken, çocuklar için de hem bedensel, hem de psiko-sosyal gelişimlerini artıran aktiviteler sunuluyor.

ANNELER BİLİNÇLENİYOR

İzmir’de ilk kez uygulanan projede görev alan eğitmenlerden Göker Akgüngör, anneleriyle birlikte merkeze gelen çocukların verilen eğitimler sayesinde daha kısa sürede sosyalleştiğini belirterek, “Eğitimlerde öncelikle çocuklara dinleme, anlama ve öğrenmeyi anlatıyoruz. Farklı yaş gruplarının bir arada eğitim almalarını sağlıyoruz. Bu sayede uyum ve farklılıklara saygı duyma gibi konuları öğreniyorlar. Psikoloğumuz da anneler için bilinçlenme seminerleri düzenliyor. Anneler de projeden çok mutlu” dedi.

ÇOCUKAR YENİ ŞEYLER KEŞFEDİYOR

Bizim Çocuklar Projesi’nin yürütüldüğü dört merkezden biri olan Gültepe Semt Merkezi’ne altı yaşındaki oğluyla birlikte gelen Emine Yıldız, verilen eğitimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oğlunun okuldan gelir gelmez semt merkezine gitmek istediğini anlatan anne Yıldız, “Burada hem eğleniyorlar hem de yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmeninin ‘resme yeteneğin varmış’ demesi, oğlumu resme karşı daha da teşvik etti. Ben de çocuğumla yeni şeyler konuşmaya ve daha fazla ilgilenmeye başladım. Proje için herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Bir diğer anne Azize Öztürk ise, eve kapanan çocuklarının proje sayesinde sosyalleştiğini belirterek, “Önceden çocuğumu dinlemiyordum ama şimdi onu anlamaya başladım. Eğitimcilerimiz de her türlü sorun karşısında bize yardımcı oluyorlar. Onların uyarılarıyla çocuklarımla daha iyi iletişim kurmaya başladım. Çok memnunum” ifadelerini kullandı.

ANNE-ÇOCUK İLETİŞİMİ ARTIYOR

Anne ve çocuklarını aynı çatı altında buluşturan Bizim Çocuklar Projesi kapsamında; farklılıklara saygı, sorumluluk alma, iletişim, çocuk hakları, canlılarla uyum içinde yaşama, paylaşma, cinsiyet eşitliği ve tüketim gibi konularda eğitimler veriliyor. Bilgilendirmelerin yanı sıra proje kapsamında dans, müzik, drama ve kısa film olmak üzere dört farklı alanda atölye çalışması da yapılıyor. Anne-çocuk iletişimini arttıracak bu yolla toplumsal dönüşüme katkı sağlamak amaçlanıyor.