Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü öncesi düzenlenen etkinlikte konuşan İlknur Güntekin Kalıpçı, Atatürk’ün başarı sırrının çok kitap okuması ile doğru orantılı olduğunu belirterek , “O çocukluğunda eline geçen 2 kuruştan birini kitaba verdiğini anılarında dile getirmiştir. Belki de dünyayı kendine hayran bırakın bir devlet adamı olmasının en büyük sırrı budur” dedi.

Yaşar Üniversitesi ve İnner Wheel 244. Bölge Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Atatürk’ü anma etkinliğinin konuğu Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Başkanlığı Haberleşme Üyesi İlknur Güntekin Kalıpçı oldu. Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı bir sunum gerçekleştiren Kalıpçı, farklı ve bilinmeyen yönleriyle Atatürk’ü katılımcılara aktardı. M. Kemal Atatürk’ün komutan ve devlet adamı olmasının yanı sıra pek çok özelliği olduğunu anlatan Kalıpçı, “Atatürk dünya lideri olmasının sadece komutan ve devlet adamı özellikleriyle örtüştürmek yanlış olur. Tarih, geometri, sinema, şiir, opera ve müzik gibi alanlarda ülkemize katkı sağlayan Atatürk bu yaptıklarıyla da şu an gelişmiş diye adlandırılan Avrupa ülkelerine kendini hayran bıraktırmıştır” dedi.

Atatürk’ün çok okuyan bir lider olduğunu belirten Kalıpçı, “Atatürk savaş esnasında bile kitap okumuş ve her daim kendine birşeyler katmayı bilmiştir. Çocukluğunda eline geçen 2 kuruştan birini kitaba verdiğini anılarında dile getirmiştir. Belki de dünyayı kendine hayran bırakın bir devlet adamı olmasının en büyük sırrı budur” diye konuştu. Konferans sonunda Kalıpçı’ya etkinliğe katılımından dolayı plaket ve çiçek takdim edildi.