Aydan Denizcilik tarafından yapılan ve İzmir’de inşa edilen ikinci atık toplama gemisi özelliğini elinde bulunduran Aydan 1 gemisi, Levent Marina’da düzenlenen törenle denize indirildi.

Aydan Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tokdemir, teknede, son zamanlarda denizlerde çıkan tekne yangınlarına müdahale edebilecek ve saatte 40 ton su basabilecek yangın söndürme tertibatının mevcut olduğunu söyledi.

İzmir bölgesinde yeterli kapasitede atık alım tesisinin olmamasının büyük sıkıntılar yarattığına dikkat çeken Tokdemir, “Atık teknelerinin olmasının yanı sıra atık alım tesislerinin açılması da gerekmektedir. Resmi kurumlardan alınabilecek izinler doğrultusunda ve tarafımıza tahsis edilebilecek bir kıyı bölgesi bulunduğu takdirde atık alım tesisi kurmak için gerekli finansı sağlayacağız” diye konuştu.

BİLGİ VE BİLİNÇ DÜZEYİ ARTIRILMALI

Törene katılan İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Oda üyesi Aydan Denizcilik’in, böylesine güzel bir yatırımı İzmir’e kazandırmasından ötürü kendilerine teşekkür etti.

Başkan Öztürk ayrıca, etkin olarak gemilerden atıkların toplanması konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması gerektiğini, bu konuda görsel ve yazılı dokümanlar hazırlanabileceğine dikkat çekti.