Balçova Belediyesi, bitkisel ve hayvansal atık yağları daha çok toplamak için Muhtarlıklar ve Semtevleri ile birlikte kampanya başlattı. En çok yağ toplayanlara, bilgisayar, cep telefonu gibi hediyeler verilecek.

Daha temiz, daha yaşanabilir bir Balçova için çalışmalarını sürdüren Balçova Belediyesi, çevreye olumsuz etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış bitkisel ve hayvansal atık yağları daha kapsamlı bir şekilde toplamak için yeni bir kampanya başlattı. Muhtarlıklar ve Semtevleri’nin de katılacağı kampanya kapsamında en çok yağ toplayan mahalleye bilgisayar, cep telefonu, yazıcı gibi hediyeler verilecek. Kampanyaya katılarak çevreyi koruyan vatandaşlara ise topladıkları her 5 litre atık yağ için 1 kg deterjan hediye edilecek.

Yeni yılda başlayacak kampanya için Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama firması ile bir protokol imzalayan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Ülkemizde 1 yılda 350 bin ton atık yağ oluşuyor. Bu atığın doğaya salınmasının ileride korkunç etkileri olacak. Biz Balçova’da yıllar önce başlattığımız toplama işini daha koordineli bir şekilde yapmaya başlıyoruz. Mahalle Muhtarlıklarımız ve Semtevlerimiz ile Balçova’da çok önemli bir çevre duyarlılığı oluşturacağımıza inanıyorum” diye konuştu.