Ulusal Pamuk Konseyi (UPK) 2014 yılı seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, güven tazeleyerek ikinci kez UPK Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Barış Kocagöz, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, Türk pamuğunun verimde iyi olduğunu ancak pamuk üreticisinin ağır maliyet yükü altında bulunduğunu belirterek, “Üretici bu sene zararına mal satıyor. Böyle giderse, ekim alanları seneye yüzde 20-30 oranında daralır. Bu konuda önerilerimizi Bakanlığımıza ilettik. Bir diğer önemli konu da lisanslı depoculuk. Lisanslı depoculukla ilgili olarak Bakanlığımız desteği bu sezona yetiştirdi. Depolama maliyetinin yüzde 38’ini devlet karşılıyor. Kredilerde de belli kolaylıklar sağlandı. Aslında bu konu başlı başına tarımda bir devrim. Lisanslı depoculuğu geliştirmek için devlet üstüne düşeni yaptı, şimdi görev bize düşüyor. Herkesi bu işe teşvik etmeliyiz” diye konuştu.

Kocagöz’ün oyların tamamını aldığı seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, Genel Kurul üyelerine kendisine göstermiş oldukları güvenden ötürü teşekkür eden Kocagöz, “9 asil, 9 yedek üye seçtik ancak yönetim kurulu toplantılarına bütün üyelerimiz katılacak. Kararları 18 kişi olarak alacağız. Yeni oluşturduğumuz yönetim kurulu yapımızla, çalışmalarımızı daha da ileri götüreceğimizden şüphemiz yok. Bakanlığımız ile diyaloglarımızı daha geliştirip talep ve önerilerimizi sunmaya devam edeceğiz. Ürün konseylerimiz yapılacak kanun, yönetmelik ve tüzük değişiklikleriyle daha da ileriye taşınacaktır” diye konuştu.

Yönetim, Denetleme, Araştırma ve Meslek Kuruluşları kurullarının seçildiği Genel Kurul sonucunda yeni UPK Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu ve ilk toplantısını gerçekleştirerek görev dağılımı yaptı:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Barış Kocagöz (İzmir Ticaret Borsası) - Başkan, Ahmet Duran Balsuyu (Kahramanmaraş Ticaret Borsası)Üretici-Tüccar-Sanayici grubu)-Başkan Yardımcısı, Ali Şimşek (TARİŞ)- Muhasip Üye, Kemal Kocabaş (Söke Ziraat Odası), Selahattin Güneş (Çukobirlik), Ali Çiçek (Urfa Ticaret Borsası), Nezihi Aslankeser (Akdeniz İhr.Brl.), Ali Özbuğday (Özbuğday Tarım İşl.), Leon Piçon (İPUD)

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:

Ahmet Eyüpoğlu (Şanlıurfa Ziraat Odası), Bahri Erdel (Aydın Ticaret Borsası), Muammer Çalışkan (Adana Ticaret Borsası), Jak Eskinazi (Ege Hazır Giyim İhr.Brl.), Bertan Balçık (Söke Yağ Sanayi), Şeref İyiuyarlar (Genel Pamuk Çırçır), Yusuf Aktay (Mayagro Tohum), Besim Özbek (Tutsis), Fuat Tanman (Üretici, Tüccar, Sanayici grubu)