İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca’nın köylerindeki vatandaşlarla buluştu. Kocaoğlu, "Köylü eskiden kullandığı araziyi yine aynı şekilde kullansın, geçinsin istiyoruz. Bu düşüncemizden taviz vermiyoruz" dedi.

Yeni Büyükşehir Yasası ile sınırları daha da genişleyen İzmir’i dolaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir süre ara verdiği köy ziyaretlerine yeniden başladı. Hafta sonu mesaisinde Buca’nın mahalle olan köylerini gezen Başkan Kocaoğlu, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek, yapılacak yatırımlarlarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İZSU Genel Müdürü Güven Ağar, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer ve bürokratlar ile birlikte Buca Belenbaşı, Karacaağaç, Doğancılar ve Kırıklar’ı köylerini ziyaret etti. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Aziz Kocaoğlu, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

"KÖYLÜNÜN EKONOMİSİ BOZULMASIN İSTİYORUZ"

Köylerde yaygınlaştırılmasını planladıkları ’köy pazarları’ hakkında bilgi veren Başkan Kocağlu, köylünün kendi malını perakende olarak satabileceği ve ürününü daha iyi değerlendirebileceği yeni pazar yerleri oluşturmaya önem verdiklerini söyledi.

Kocaoğlu şöyle devam etti: "Köylü eskisi gibi kullansın, ekonomisi bozulmasın diye çalışıyoruz. Tabii bunun da bir kuralı var. Buca köyleri bir kooperatif kuracak. Yasal sıkıntı olmadığı müddetçe, köylü eskiden kullandığı araziyi yine aynı şekilde kullansın, geçinsin istiyoruz. Yasa çıktığından beri bizim bakışımız bu. Bundan da taviz vermedik. Biliyorsunuz, bunlar köy tüzel kişiliğinin malıydı. Yasa ile alındı, Buca Belediyesi’ne ya da Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Bazıları da Diyanet’e, Sağlık Bakanlığı’na verildi. Biz köy zamanında kurulan düzenin aynı şekilde devam etmesini istiyoruz, bakış açımız bu. Biliyorsunuz, İl Özel İdaresi mallarının belediyeye devri için de dava açtık. Sonucu bekliyoruz."