Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, hem öğretiyor hem de öğreniyor. Başkan Bakıcı; "Ders verdiğim zaman önce kendim öğreniyorum, öğretirken öğrenmek çok önemlidir. öğrenme açısından en önemli şey de ders vermektir. Kaç yaşında olursanız olun, kendinizi geliştirmek bir ihtiyaçtır, ben de burada kendimi geliştirmiş oluyorum. Bizim gelişmeye, dinamik bir yapı olmaya ihtiyacımız var. Kendimizi sürekli yenilemek zorundayız. Hele ki, bir Belediye Başkanının sürekli kendini geliştirmesi ve yenilemesi lazımdır" dedi.

Aynı zamanda öğretim görevlisi olan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimi veriyor. 15 günde bir Fakültede işletme yüksek lisans derslerine giren ve burada Teknoloji ve yenilik yönetimi eğitimi veren Başkan Bakıcı, aynı zamanda verdiği eğitimle de kendi alanını genişletiyor.

THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi’nde açılan bu bölümde iki hafta arayla 34 kişilik sınıfa 5 saatlik teknoloji ve yenilik yönetimi eğitimi veren Başkan Bakıcı, daha çok işletmelerde üst düzeyde çalışan kişilerin oluşturduğu bir gruba eğitim veriyor. Başta Selçuk olmak üzere çevre il ve ilçelerden de büyük katılımın olduğu ve eğitim alan kişilerin daha çok öğretmen, müdür, idareci görevini yürüten kişiler olduğunu belirten Başkan Bakıcı, "Teknoloji ve yenilik yönetimi; Lisansüstü bir eğitim olduğu için çok daha teknik ve üst düzeyde verilen bir derstir. Bu aşamada yenilik yönetimi, aynı zamanda yönetişimin üst bir versiyonu olarak düşünülecek bir derstir. Bütün alanlarda, disiplinlerde; o disiplinin daha ileriye gitmesiyle yönelik olarak yönetimin yeniliği yakalayıp, onu kullanmasıyla ilişkili bir eğitim. Tabi ki burada bilgi kullanmak önemli ve bilgiyi kullanırken de doğru kullanmanın önemi üzerinde duruluyor. Bu bağlamda aynı zamanda kendimi geliştiriyorum diye bilirim. Çünkü öğrenmenin yaşı yok. Hem eğitim veriyoruz, hem de öğreniyoruz. Kendimizi sürekli geliştirmemiz lazım. Biz öğrencilerimizde bir kolektif çalışma yapıyoruz. Hepsi kendi alanında gerçekten başarılı insanlar, zaten onlar da kendilerini geliştirmeyle ilgili yüksek lisans yapıyorlar. Ortak amaç içerisinde derslerimizi işliyoruz. Bunun yanında iki tane de tez danışmanlığını yaptığım öğrencim var" dedi.

EĞİTİM BENİM İÇİN VAZGEÇİLMEZLERDEN BİR TANESİDİR

Oldukça yoğun geçen belediye başkanlığı görevi nedeniyle iki hafta arayla girdiği derslerin kendini yorup yormadığı sorusuna içtenlikle büyük bir keyif aldığı yanıtını veren Başkan Bakıcı; "Aslında iki tane farlı uğraş, ama nihayetinde birbirini tamamlıyor. Ben sadece 15 günde bir saat 09:00 ile 14:00 arası olmak üzere pazar günleri derse giriyorum. Tabi ki insan keyif aldığı çalışmayı yapar. Eğitim benim için vazgeçilmezlerden bir tanesidir. Eğitim içerisinde gerçekten çok büyük keyif alıyorum ve mutlu oluyorum. Bu nedenle de bana hiç zor gelmiyor, daha da büyük keyif veriyor" dedi.

Eğitimci olmanın farklı bir duygu olduğunu belirten Başkan Bakıcı; "Eğitim içerisinde olmak gerçekten çok önemli. Keyif aldığınız, isteyerek yaptığınız bir iş olunca da güçlükler, yorgunluklar ortadan kalkıyor. Belediyecilik çok zor bir iştir. Ama ben çok zorlanmıyorum. Yani güçlükleri biliyorum, bunların üstesinden gelmek için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Ama işin yıllarca eğitimini vermiş olmak, yıllarca kamuda bu konuda görev almak, yani konuyu bilmek önemli. Bu nedenle de daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Bu nedenle çok fazla sıkıntım yok, çok yorulduğum da söylenemez" yorumunu yaptı.

Son olarak; ilçede yüksek lisans eğitimin verilmesinin büyük önem taşıdığını, böyle bir programı Selçuk’ta da uyguladıkları için THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi yetkililerine teşekkür ettiğini belirten Başkan Bakıcı, bu eğitimin Selçuk’a artı bir değer kattığı vurgusunu yaptı.