Dünya’da tek seyredilebilen Arnavutluk kanalı Top-Channel TV ekibi Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret ederek programları için çekim yaptılar. Başkan Bakıcı, kanal aracılığıyla Arnavutluk’a kardeşlik mesajı göndererek; Arnavutluk’taki belediyeler ile Selçuk Belediyesinin kardeş belediye olabilecekleri çağrısını yaptı. Bakıcı, Arnavutların en büyük özelliklerinden birinin ‘Tuttuğunu Başaran kişiler’ olduğu vurgusunu yaptı.

Dünyadaki ve Türkiye’deki Arnavutları konu alan bir program yapmak üzere Selçuk’a gelen Top-Channel TV’de görevli “Exclusive” ile “Shqiperia Tjeter” adlı programların yapımcısı MarinMema ve beraberindeki 5 kişilik ekip, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı da makamında ziyaret ettiler. Geçmişi mübadele yıllarından gelen Başkan Bakıcı ile Arnavutluk konusunda sohbet eden konuk TV ekibi, Selçuk’taki Arnavutlar hakkında da bilgiler aldılar.

Selçuk’un tam bir mozaik olduğunu dolayısıyla hepsinin ilçe açısından önemli olduğunu ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Ama bireysel anlamda özel olarak şunu söyleyebilirim. Arnavut olmak bana keyif veriyor” dedi.

Selçuk’taki Arnavutların durumlarından bahseden Başkan Bakıcı; “Selçuk’taki Arnavutlar ekonomik anlamda güçlülerdir. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Arnavutluk’tan gelenler burada en yaratıcı, çalışkan, üretken olan insanlardır ve burada büyük bir ekonomi güç elde etmişlerdir. O günden bugüne dek burada hem iktisadi hayatında, hem sosyal hayatında, hem manevi hayatında, hem de yönetim ve siyasi hayatında belediyeci olmuşlardır ve yetkili olmuşlardır. Arnavutların önemli bir özelliği bana göre tuttuğunu koparan ve başaran, güçlü irade ortaya koyan insanlardır. Bu da yapıdan kaynaklanıyor ve bu durum onların saygınlığını artırmıştır” dedi.

Dedesinden örnek vererek, oradan göç edip de gelen şu anda ismini taşıdığı insanın Selçuk’un önde gelen insanlarından biri olduğu hatırlatmasını yapan Başkan Bakıcı; “Dedemi ben küçük yaşta tanıdım, ama ifade edilen çok güçlü bir iradeye sahip olduğudur ve etrafında çok sevilen kişi olduğudur. Böyle olunca Arnavutların Selçuk’taki farklı bir yapısından kaynaklanan durumu onları toplumsal yapıda öne çıkartıyor ve belirleyici oldular. Bugün Türkiye’de yaşayan Arnavutların büyük bir kısmı da hem ekonomik anlamda, hem sosyal anlamda çok iyi noktadadırlar” bilgisini verdi.

Arnavutların hayvancılıkla başlayıp, tarımla adım attıklarını ve hızlı bir şekilde ticarete geçtiklerini, bu anlamda Arnavutluk halkını çok önemsediğini ifade eden Bakıcı, Yunanistan’dan, Makedonya’dan kardeş şehir oldukları örneğini vererek şu çağrıyı yaptı: “Arnavutluk’tan bir kardeş şehir edinebiliriz. Burada oturan vatandaşlarımızın gerek Giritlilerin, gerek Arnavutların, gerek Yugoslavların, kendi memleketlerinden birer kardeş şehir olması güzel bir durumdur. Sanırım Arnavutluk eksik kalmış burada, onu da biz tamamlayacağız”

Başkan Bakıcı, gerçekleşen ziyarette konuk TV ekibine Selçuk simgesi olan Artemis heykelciği hediye etti.