Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Balıkesirliler Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (BALDER) düzenlediği geceye eşi Bahriye Karabağ ile birlikte katıldı.

Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleşen gecede, Başkan Karabağ, Balıkesir’in yöresel türkülerine eşlik edip, oyunlarını izledi. BALDER Başkanı Erkan Uzun, Başkan Karabağ’ın her zaman kendilerine destek olduğunu belirterek, "Bu sayede burada dernek başkanlığı yapmak kolaylaşıyor. Balıkesir Balya Koyuneri Köyü”nün okul inşaatı vardı. Hasan Başkanımız, ’eğitime destek’ dedi 100 torba çimento gönderdi. Balıkesir Balya köyüne hibe olarak iki tane araç verdi. Hepimizin cenazeleri oluyor, yüreğe dokunmak budur. Başkanımız iyi günde, kötü günde her zaman bizimle beraber. Biz de onunla beraber yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"İZMİR’DE, BALIKESİR’DE BAYRAĞI İNDİRSİNLER DE GÖRELİM BAKALIM"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Başkan Karabağ, "Egelilerin sadece zeybekte diz çöktüğünü dünyaya öğrettik. Ancak el ele tutuşmayı öğrenemedik. Onun için bu tür dernekler çok önemli. Bu yaşa geldim, Türk Bayrağına saldırıyı ilk kez bu günlerde gördüm. Direklerden Türk bayrağı indiriliyor. Bu yaşıma geldim, torun sahibi oldum. Atatürk’ün büstlerinin yakıldığını bu günlerde gördüm. Bu ülkeyi sevenlerle bu ülkeyi bölmek isteyenlerin kavgası var. Bu ülkede biz Egeliler Hasan Tahsin’in ilk kurşunu sıktığı İzmir’den başlayarak, zeybeklerle bu ülkenin kurtuluşunu başlattık. Gerekirse yeniden başlatırız. Kafamızı bozmasınlar, gerekirse bir daha yola çıkarız, bir daha kurtuluşa gideriz. Bayrağımız direkten indirenler, gelsinler Balıkesirlilerin ortamında bayrağımız indirsinler, gelsinler İzmir’de indirsinler de görelim bakalım. Bir belediye başkanı olarak bu yaşananlardan dolayı çok üzülüyorum. Türk Bayrağına yapılan saldırıyı kınıyorum" dedi.

"UNUTMAYIN EGE VAR, İZMİR VAR"

Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: "Yedi tane ülkenin bayrağında ay yıldız var. Sebebi ne biliyor musunuz? Kurtuluş savaşında bize benzemek istedikleri için Cezayir, Tunus, Azerbaycan ve diğer ülkeler bayraklarına ay yıldızı koyuyorlar. Siz ne istiyorsunuz ay yıldızdan? Size ne yaptı ay yıldız? Cumhuriyet Bayramı’nda Smyrna Meydanı’nda 1923 kişi aynı anda zeybek oynadı. Ardından da bir araya gelip 1923 rakamını oluşturdu. Etkinliğimiz büyük ses getirdi. Türk Bayrağını direkten indirenlere, Atatürk’ün büstlerini yakmak isteyenlere bu meydanlardan mesaj gönderdik. Unutmayın ki burada İzmir var, Ege var, Balıkesir, Aydın, Afyon, Kütahya, Manisa, Muğla var."