Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kısa sürede yakaladığı başarıyla dikkat çeken Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BAYGEM) kurs gören öğrenciler ve onları velileri ile bir araya geldi. Başkan Karabağ, “Siz bizlere güvendiniz, çocuklarınızı emanet ettiniz. Sizin güveninizi boşa çıkarmamak için titiz bir çalışma yürütüyoruz” dedi. Başkan Karabağ, gecekondu bölgelerinde imar değişikliğine gidileceğini de hatırlatarak, “Bu dönemi unutulmaz bir dönem olarak geçirmek istiyorsak bu mevcut imar planlarını değiştirmemiz gerekiyor. Nasıl sahilde ki zengin insanların arsalarına gökdelen izni veriliyorsa benim gecekondudaki insanlarımın da arsalarının değer kazanması için imar değişikliği gerekiyor. Bunun bu dönem sonuna kadar gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapılacak, tüm imkanlar seferber edilecek” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Postacılar Mahallesi’ndeki BAYGEM’in konferans salonunda öğrenci velilerine yaptıkları projeleri anlattı, onlardan gelen soru ve önerileri dinledi. Başkan Karabağ, yaklaşık altı yıldır BAYGEM’in başarılı faaliyetlerin altına imza attığını söyledi. Başkan Karabağ, “6 yıl boyunca yaptığınız çalışmalardan sizi en mutlu eden neydi’ diye sorsanız tereddütsüz, ‘Dershane hizmetimiz’ derim. Arkasından da bin 400 dar gelirli ailenin başarılı çocuklarına verdiğimiz bursu söylerdim. Siz bizlere güvendiniz, çocuklarınızı emanet ettiniz. Sizin güveninizi boşa çıkarmamak için titiz bir çalışma yürütüyoruz. BAYGEM’i önümüzdeki süreçte daha da büyüteceğiz” dedi.

İMAR REVİZYONU İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, daha önce açıkladığı gecekondu imar plan revizyon planıyla ilgili de vatandaşları bilgilendirdi. Başkan Karabağ şunları söyledi:

“Gümüşpala, Çay, Yamanlar, Onur, Nafiz Gürman, Emek, Adalet ve Manavkuyu Mahallesi’nin bir bölümünde ilk etapta bir çalışma yapıp küçük parselleri birleştirip daha yüksek inşaat izni veren bir çalışma yapıyoruz. Yıllardır beklediğimiz şey budur. İki-üç-dört katlı kaçak yapınız var. Bu haliyle buraya hangi müteahhit girecek? O müteahhit girmediği mevcut imar planları çatıştığı için ben size park yapamıyorum. Üstünde gecekondunuz var. Ben size yol açamıyorum, sizin çocuklarınıza düzgün oyun alanı yapamıyorum. Sebebi de bu plan çalışmadığı içindir. Gecekondu da oturan bir insan, ‘başkanım park yap’ diyor. Park yapayım da mevcut imar planına baktığım zaman yeşil alan olarak gözüken bölgede hep sizin evleriniz var. Bu dönemi unutulmaz bir dönem olarak geçirmek istiyorsak bu mevcut imar planlarını değiştirmemiz gerekiyor. Nasıl sahilde ki zengin insanları arsalarına gökdelen izni veriliyorsa benim gecekondu da ki insanlarımın da arsalarının değer kazanması için müteahhitliğe elverişli imar değişikliği yapılması gerekiyor. 200 metrekare arsası varsa iki-üç daire alması gerekiyor. Değişikliğin bu dönem sonuna kadar gerçekleşmesi için çalışacağım Siz de gecekonduları satmayın. İmar planlarının değiştirilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak, tüm imkanlar seferber edilecek.”