Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin Çiğli’de yapımın süren daha büyük bir hastane bünyesine taşınacak olması Karşıyaka ve Bayraklı halkını endişelendiriyor. Sağlık muhabirleriyle buluşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hastanelerin kent merkezine yakın olması gerektiğini belirterek, “Nafiz Gürman mahallemizde 40 dönümlük sağlık tesisi alanı olan bir arsa var, Karşıyaka Devlet Hastanesi’ni buraya yapılsın” önerisinde bulundu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) Ege Temsilciliği üyeleriyle buluştu. Sağlık alanında yürüttükleri çalışmalarını ve projelerini anlatan Karabağ, sağlık muhabirlerinin, “Karşıyaka Devlet Hastanesi Çiğli’ye taşınıyor. İlçe halkı mağdur olur mu?” sorusunu yanıtlayan Başkan Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesi sırtlarında 40 dönümlük sağlık tesisi alanı olduğunu belirterek, “Karşıyaka Devlet Hastanesi bu alana yapılabilir. Böylece ilçe halkımız mağdur olmaz. Karşıyaka Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Öztürk’e , ‘Bizim sağlık tesisi alanımız var, hastaneyi buraya yapın’ önerisinde bulundum. Başhekim gelip arsaya bakmak istediğini söyledi. Tekrar arayıp hatırlatacağım. Bu alan hastane için hazır bir yer. Arsanın yeri de güzel. Arsa içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da bitmiş bir binası var. İşte hastane yeri. Hastane dediğin vatandaşa yakın olmalı. Çiğli’de açılması planlanan hastane ilçe halkımıza uzak kalacaktır” dedi.

“HASTANELER ULAŞILABİLİR OLMALI”

Bayraklı tünellerin olduğu bölgeye yapılacak Şehir Hastanesi’nin uzun soluklu bir proje olduğunu kaydeden Karabağ, “Karşıyaka Devlet Hastanesi’ni artık terk etmek gerekiyor. Ancak hastaneler ulaşılabilir olmalı. Karşıyaka Devlet Hastanesi yönetimine önerdiğim arsa kentin içerisinde sayılır. Buraya hastane yapılırsa gerekirse hastane için ilçenin değişik noktalarından ücretsiz servisler kaldırırız. Burası yoksulu ve işsizi çok fazla olan bir bölge” diye konuştu.

“ATIK İLAÇLAR MİLLİ SERVET KAYBIMIZ”

Verdikleri sağlık hizmetlerinde İzmir Sağlık Müdürlüğü ile koordineli halde çalıştıklarının altını çizen Karabağ, ilçeye iki yeni diş sağlığı hizmeti verecekleri poliklinik kuracaklarını müjdeledi. Tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçların atıldığına dikkat çeken Karabağ, “Atılan ilaçlar, büyük bir milli servet kaybıdır. Bu konuda da bir proje ürettik. Atık ilaçları topladık” dedi.

“EVE KUAFÖR GÖNDERİYORUZ”

Belediyeye bağlı ekiplerin yaşlıların evlerine gidip temizlik yaptığını, aynı çalışma kapsamında evlere kuaför de gönderdiklerini anlatan Karabağ, şöyle devam ettİ: “Kadın Sığınma Evi’ndeki sosyolog ve psikoloğumuz da ihtiyacı olan kadınlara destek oluyor. Kırsal bölgede yaşayan bine yakın kadın, sorunlarını anlatıp danışmanlık aldı. Ölüm raporunu 24 saat veriyoruz. Yakınını kaybeden kişi bize bu hizmet için bir telefonla ulaşabiliyor”

“KARŞIYAKA DEVLET DEPREME DAYANIKSIZ”

SMD Ege Bölge Temsilcisi Erkan Doğan, Sağlık Bakanlığı’nın Çiğli’ye çok modern bir eğitim ve araştırma hastanesi inşa ettiğini söyledi Ancak yıllardır Karşıyaka Devlet Hastanesi’nden hizmet alan Bayraklı ilçe halkının Çiğli’ye gitmesinin zaman ve maddi kayıplara yol açacağını belirten Doğan, “Karşıyaka Devlet Hastanesi depreme dayanıksız, artık ömrünü tamamlamış bir binada hizmet veriyor. Hastanenin genişleme alanın da yok. SMD olarak Altınyol üzeri veya Bayraklı bölgesine bölge halkına hizmet verecek bir kamu hastanesi inşa edilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.