Torbalı Saipler Köyü’ndeki Zeytin Festivali’ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, K.Menderes havzasının hızlı kalkınması için Stratejik Plan çalışması başlattıkları açıklayarak, “2015 yılında bu planı bitirip sizin önünüze getirmeyi hedefliyoruz” dedi. Başkan Kocaoğlu üreticiye de hedef gösterdi, “Kaliteli ve sertifikalı ürünler üretip aynı ağaçtan, aynı araziden daha fazla gelir kazanmak için çalışın” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı Saipler Köyü 5. Zeytin Festivali’ne katılarak üreticilerle buluştu. Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Organik tarım için belirli bir sürecin geçmesi gerekiyor ama ısrarla bu hedefe yürümeliyiz. Toprağı büyütemeyeceğimize ve ürün sayısını daha fazla çoğaltamayacağımıza göre, esas olan kaliteli, sertifikalı, güvenilir ürünü üretip katma değerini yükseltmek ve aynı ağaçtan, aynı araziden daha fazla gelir kazanmaktır. İzmir için bunu zeytinden tutun her türlü ürün yelpazesinde uygulayabiliriz” dedi.

İZKA ile 171 bin hektarlık Yarımada bölgesini kalkındırmak için bir stratejik plan hazırladıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Aynı şeyi hem Bakırçay hem de Küçük Menderes Havzası’nda yapmak istiyoruz. Bu amaçla üniversiteyle bilimsel bir çalışma yapıyoruz. 2015 yılında bu planı bitirip sizin önünüze getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, zeytin üretiminin Torbalı ilçesi için önemine değindi. Torbalı’da 2 bin 370 zeytin üreticisi bulunduğunu kaydeden Memük, üreticilerin organik tarıma geçmesini sağlamak için destek vereceklerini söyledi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise üreticiye destek olmaya devam edeceklerini ve Torbalı’daki zeytin ve zeytinyağı üretimini her geçen yıl artırarak ilçenin tanıtımına katkı sağlayacaklarını söyledi. Görmez, “Bu nimetin kıymetini bilmek ve daha kaliteli yetiştirilmesini sağlamak için çalışacağız. Bu çerçevede kısa zaman içinde bir toprak tahlil laboratuvarı açacağımızı müjdeliyorum” diye konuştu.