Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği’ni ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, üzerinde babası İhsan Kocaoğlu ile birlikte kendi fotoğrafının da bulunduğu bir tablo armağan edildi. Geçtiğimiz Şubat ayında babasını kaybeden Başkan Kocaoğlu, bu sürpriz karşısında duygu dolu anlar yaşadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği’nin (DAGAB) düzenlediği sohbet toplantılarının konuğu oldu. İzmir’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini temsil eden 22 birliği bir araya getiren oluşumun 2 yıl önce kurulduğunu belirten DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram, kültür, sanat, spor alanında pek çok etkinlik yürütürken, sosyal projelere de önem verdiklerini söyledi. İzmir’in kalkınması için çalışmaya hazır olduklarını ve bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni desteklediklerini belirten Bayram, “Sayın Başkan’a yanlarında olduğunuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışma ve ortak proje geliştirme açısından üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Birlik üyelerine hitap eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tek tek soruları yanıtladı. Gaziemir’deki yeni fuar alanına ulaşım için Monoray sistemi konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile görüştüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Sayın Bakan konuyu Karayolları Genel Müdürlüğü’ne havale etti. Karayolları’nın izni gerekiyor. Eğer onay verilirse, iki çekerle ESBAŞ istasyonundan fuara gidiş-geliş servis yapacağız” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Üçkuyular-Narlıdere metro hattı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, 2015 yılında metronun Narlıdere İtfaiye’ye kadar olan bölümünün inşaat, İstihkam’a kadar olan bölüm için de proje ihalesine çıkacaklarını müjdeledi.

Kemeraltı’yla ilgili bir soruya yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, deniz seviyesinin altındaki bu bölgede yaşanan sorunların çözümü için proje hazırladıklarını müjdeledi. Merkez Bankası’nın bulunduğu bölgeye tahliye pompası yapacaklarını, Kemeraltı’nın pis su ile yağmur suyu hattını ayıracaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bugüne kadar bu işin kalmasının nedeni çok zor bir iş olması. Çünkü çalışacak müteahhitin çok iyi olması, gece hızlı çalışıp gündüz hemen üstünü örtüp Kemeraltı’nı yaşanır hale getirmesi gerekir” dedi.

14 Aralık’ta Türkiye’de yaşanan operasyonlara ilişkin bir soruya da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, 2011 yılı Mayıs ve Kasım aylarında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de operasyon yapıldığının altını çizerek, “Bu operasyonlar sonucunda 22 ay hapis yatan genel sekreterim var. Operasyonların hepsine karşıyım. Demokrasi sadece bana, şuraya dokunduğu zaman değil, herkes için gerekli. Bu ülkeye demokrasi yerleşecekse bu operasyonların olmaması lazım. Bunların hepsi yanlış. Yargılarsın, yurt dışına çıkma yasağı getirirsin. Suçu varsa kim olursa olsun cezasını çekecek ama suçlu mu suçsuz mu? Ben ‘suçsuzum’ diye bağırıyordum. Kime bana inanmıyordu. Art niyetli olmamak lazım. Her insan hüküm giyinceye kadar suçsuzdur. O gözle bakmak gerekir. Hepimiz elimiz yüreğimizde izliyoruz. Türkiye’nin acilen normalleşmesi gerekir” dedi.

Konuşmaların ardından DAGAB Başkanı Doğan Bayram, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, üzerinde hem kendisinin hem de Şubat ayında yaşamını yitiren babası İhsan Kocaoğlu’nun resminin bulunduğu bir tablo armağan etti. Bayram, 1973 - 1980 yılları arasında Tokat Erbaa Belediye Başkanlığı yapmış olan İhsan Kocaoğlu’nun çok değerli bir insan olduğunu ve kendisini rahmetle andıklarını söyledi.