Çeşitli hastalıklar nedeniyle normal eğitimlerine devam edemeyerek eğitimlerini Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurulan hastane okulunda sürdüren çocukları ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, onlara bol bol kitap okuyup, hayal kurmalarını tavsiye etti.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören minikleri ziyaret etti. Konak Belediyesi ve İzmir Yamanlar Lions Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte hastanede yattıkları süre içinde derslerinden geri kalmamaları için açılan okulda ders gören minik hastalara moral verildi. Ziyarete İzmir Yamanlar Lions Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yöntem ile Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra Yazar Mavisel Yener de katıldı.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

Çeşitli hastalıklar nedeniyle normal eğitimine devam edemeyerek eğitimlerini hastane okulunda sürdürmek zorunda olan çocuklarla buluşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, onlara bol bol kitap okuyup, hayal kurmalarını tavsiye etti. Öğrenmenin yaşı olmadığını belirten Pekdaş, "Okumak ve hayaller kurmak, hem meslek sahibi olmak hem de var olmak için çok önemli. Bir de her zaman öğrenmeye devam etmek gerekiyor. Nerede olursanız olun öğrenmeye devam edin" dedi. Gördükleri tedavi sebebiyle okullarından uzak akalan ve öğrenimlerinin aksamaması için hastane içinde kurulan okulda eğitim alıp, sosyal etkinliklere katılan çocuklarla sohbet etmeyi de unutmayan Pekdaş, onlara hangi mesleği seçeceklerini sordu.

YENER KİTAPLARINI İMZALADI

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin okulunda gerçekleşen etkinlikte ayrıca Yazar Mavisel Yener de, miniklerle küçük bir söyleşi yaptı. Birçok çocuk kitabına imza atan Yener’den yazarlık serüvenini dikkatle dinleyen çocuklar, yazarlık hakkında merak ettiklerini sordu. Ekinliğin sonunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, minik öğrencilere hediyeler verirken, Yazar Mavisel Yener de kitaplarını imzaladı. Keyifli ve eğlenceli geçen buluşma sayesinde minikler kısa süreli de olsa mutlu zaman geçirdi.