Buca’da “Siz sinemaya, alışverişe, kuaföre gidin biz çocuğunuza bakarız” diyerek 3-6 yaş arası çocuklara 3 saatlik geçici bakım hizmeti veren Pırlanta Merkezi’ni Şirinyer’de geçtiğimiz günlerde açan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina hemşehrilerine müjde verdi. Başkan Piriştina, 6 Aralık’ta Gediz Sevgi Yolu ile Çamlıkule’de birer Pırlanta Merkezi açacağını açıkladı.

İlk olma özelliğini taşıyan Pırlanta Merkezleri’nin ilki geçtiğimiz haftalarda Şirinyer Kadın Aktivite Merkezi içerisinde açıldı. Okul öncesi bakım ve eğitim merkezi olarak hizmet veren merkez kısa sürede Bucalıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Sinemaya, tiyatroya, alışverişe, kuaföre ve özel bir yemeğe giden velilerin güvenle çocuklarını emanet edebildikleri merkeze bırakılan çocukların burada eğitimde aldıklarını belirten Piriştina, “Çocuklarımız uzman eğitimciler eşliğinde Milli Eğitim müfredatına uygun şekilde eğitim alıyor. Çocuklar mutlu bir şekilde merkezi tercih ederken aileler de memnuniyetini dile getiriyor. Buca Belediyesi olarak halkımızın sosyal hayata katılımı için merkezlerin sayısını arttırma kararı aldık” diye konuştu.

AÇILIŞ 6 ARALIK’TA

İlk Pırlanta Merkezi’nin 50 çocuk kapasiteli olduğunu belirten Başkan Piriştina, Gediz Sevgi Yolu’nda açılacak merkezin 40, Çamlıkule Buca Belediyesi Spor Sanat ve Kültür Merkezi içerisinde açılacak merkezin de 60 çocuk kapasiteli olduğu bilgisini verdi. Sabah 08:30 ile gece 23:00 saatleri arasında hizmet verecek merkezlerde toplam 13 uzman eğitimcinin çalışacağını belirten Piriştina, şöyle konuştu; “İlçe halkımızı 6 Aralık günü Gediz Sevgi Yolu Pırlanta Merkezi önünde yapacağımız iki merkezin açılışına bekliyoruz. Ücretsiz hizmet verecek bu merkezlerimiz, özellikle kadınlarımıza kendileri için zaman yaratma olanağı sağlayacak. Buca Belediyesi olarak, Pırlanta Merkezlerimizin sayısını arttıracağız.Belediyecilik sadece alt yapı hizmetleri, emlak vergisi toplamak, temizlik işleri gibi işler yapmak değildir. İnsana dokunan projeleri de hayata geçirmemiz gerekir. Görev süremiz boyunca bu hassasiyet içerisinde olacağız.”