Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, makamında kabul ettiği CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’e, akıllı ve çevreci belediye hizmet binası hakkında bilgi verdi. “Kamunun yaptığı ender akıllı binalardan biri” diyen Şenol, Cihaner’le birlikte ülkenin sıcak gündemini de konuştu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’i makamında konuk etti. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ile belediye meclis üyelerinin de katıldığı görüşmede Başkan Şenol, Milletvekili İlhan Cihaner’e belediye hizmet binasının özellikleri hakkında bilgi verdi. Görüşmede Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri, tezkere gibi ülke gündemini meşgul eden konularda konuşuldu.

Mart ayında hizmet vermeye başlayan çevreci, akıllı ve 250 bin nüfusa hizmet verecek şekilde hazırlanan yeni hizmet binası hakkında bilgi veren Başkan Şenol binanın özelliklerini şöyle anlattı: “En son teknoloji ile inşa edilen bina, enerji tasarruflu ve gün ışığından en fazla yararlanacak biçimde tasarlandı. Binanın çatısında yer alan güneş enerjisi panelleri, binanın elektrik ihtiyacını ve sıcak su ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca yağmur sularının da toplandığı sistemin yer aldığı binada, bu sular arıtıldıktan sonra tuvaletlerde kullanılıyor. Bu sayede hem çevre korunuyor hem de belediye bütçesine katkı sağlanıyor. Çevreci ve yeşil binanın balkon ve terası, çim ve çeşitli bitkilerle yeşillendirilerek doğayla uyumlu hale getirildi.”

Belediye binasının Gaziemir’e çok yakıştığını söyleyen Şenol, “Gaziemir’in gelecek 25 yılını düşünerek hayata geçirdiğimiz projelerle kentin kaderini değiştirdik. 30 yıldır her adayın seçim vaatlerinde yer alan belediye yeni hizmet binasını yapma gururuna ben eriştim. Artık 50 yıl Gaziemir’de kimse belediye binası konuşmayacak” diye konuştu.

Ülke gündeminin de değerlendirildiği toplantıda HSYK seçimleri, yeni çıkan yasalar gibi konular ele alınınca Başkan Şenol, belediye olarak yoğun baskı altında olduklarını, belediyeden müfettişlerin eksik olmadığını söyledi. Bunun üzerine, her geçen gün özgürlüklerin kısıtlandığına değinen Milletvekili İlhan Cihaner, “CHP’li belediyeler yoğun baskı ve gözetim altında. Durum öyle bir hal aldı ki artık her CHP’li belediye, binalarının bir katını müfettişlere ayırıyor” diye konuştu.

Görüşmenin sonunda Başkan Şenol, Milletvekili Cihaner’e Atatürk portresi ve belediyenin kültür yayınları setini armağan etti.