Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in mandalina festivalinde güç birliği çağrısına Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’dan cevap geldi. Başkan Soylu, Gümüldür Mandalina Festivali adıyla her türlü organizasyonda yer alabileceklerini açıkladı.

Çeşitli basın yayın organlarında yer alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Mandalina Festivalini Menderes Belediyesi ile birlikte yapalım “ çağrısına Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’dan cevap gecikmedi. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, mandalinanın uluslararası pazara tanıtımı için her türlü desteğe hazır olduklarını ancak yapılacak çalışmanın Gümüldür Mandalina Festivali adı altında yapılması gerektiğini ifade etti.

GÜMÜLDÜR SATSUMASI MARKA

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Menderes Belediyesi olarak Gümüldür Mandalina Festivali’nin ilkini geçtiğimiz ay düzenledik. İlçemizin önemli ürünleri arasında yer alan ve bir marka haline gelmiş Gümüldür Satsuma Mandalinası’nın daha büyük pazarlara ulaşmasına yönelik gerçekleştirdiğimiz festivalimiz sonrası önemli geri dönüşler aldık. İnşallah bundan sonra markamızı ulusal alanda olduğu kadar uluslararası alanda da önemli bir yere taşıyacağız“ dedi.

HER DESTEĞE HAZIRIZ

Gümüldür Satsuma Mandalinası’nın sadece Menderes değil İzmir için önemli bir değer olduğunu ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Böyle önemli bir değeri hak ettiği noktaya taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz festivalde zaten bu amaç doğrultusunda gerçekleşti. İzmir genelinde özellikle bizim bölgemizde birçok alanda mandalina üretimi gerçekleşmekte ancak yetişen ürünüler arasında en kaliteli ürünler Gümüldür’de yetişmekte. Bu kapsamda bölgemizde gerçekleştirilecek ortak çalışmalar mandalinamızın uluslararası alana taşınması adına çok önemli. Önemli bir değer olan Gümüldür Mandalinası adı altında yapılacak her türlü çalışmanın içinde biz de yer alırız. Çünkü Gümüldür demek mandalina demek, mandalina demek Gümüldür demek“ diye konuştu.